Blogs van onze administratieadviseurs

Met regelmaat vertellen onze administratieadviseurs in hun blogs over het reilen en zeilen binnen een administratiekantoor. Zij geven hun mening over nieuwe regels en wetten, lichten voorbeelden uit de praktijk toe en schrijven over de samenwerking met onze professionele partners

11 juli 2019

Hoe ontspannen is uw vakantie als zelfstandig ondernemer?

De zomervakantie staat voor de deur. Voor de meeste mensen betekent dit vakantie en een aantal dagen/weken ontspanning. Even lekker weg en uw hoofd leegmaken. Maar waar moet u als ondernemer rekening mee houden voor en tijdens uw vakantie?

Lees verder
28 november 2018

De btw-verhoging van 6 naar 9 procent, wat nu?

Het zal u inmiddels niet ontgaan zijn; het kabinet heeft de intentie om per 1 januari 2019 het lage btw-tarief te verhogen van 6% naar 9%. Kimberley vertelt in haar blog wat dit voor effect op uw onderneming en op uw privé-uitgaven heeft.

Lees verder
20 november 2018
Onderwerpen: ZZP Tips Advies MKB

Saaie administratieve baan? Echt niet!

Zo’n paar keer per jaar ontmoet Léonie nieuwe mensen. Eén van de eerste vragen is vaak: “Wat doe je voor werk”? Als je dan vertelt, dat je op een administratiekantoor werkt en de administratie van ondernemers verwerkt, krijgt zij vaak de vraag of dat niet ontzettend saai is. Onze administratieadviseur neemt u mee in haar werk en laat u weten waarom haar administratieve baan totaal niet saai is!

Lees verder
4 juli 2018

Mag u gebruik maken van de ondernemersaftrek?

Het gaat nu (gelukkig) economisch weer beter en wij zien en horen veel mensen die willen ondernemen. Behoort u ook tot die doelgroep, dan heeft u natuurlijk veel vragen: hoe ga ik dit vormgeven? Stopt ik definitief met mijn vaste baan of ga ik parttime ondernemen naast deze vaste baan? Hoe werkt het nu met belasting? Kom ik in aanmerking voor een ondernemersaftrek? Mijn collega's en ik krijgen deze vragen steeds vaker en in dit blog geef ik antwoord op de meestgestelde vragen.

Lees verder
20 april 2018
Onderwerpen: ZZP Tips Advies MKB

Wat verandert er bij Persoon Advies door de AVG?

Nog even en dan is het 25 mei 2018 en gaat de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in. Persoon Advies verwerkt een grote hoeveelheid (gevoelige) persoonsgegevens, die wij nodig hebben om de wettelijke taken uit te voeren, waaronder het doen van fiscale belastingaangiftes. Om aan alle eisen van de wetgeving te voldoen hebben ook wij het 10-stappenplan op weg naar de AVG doorlopen.

Lees verder
1 maart 2018
Onderwerpen: ZZP Tips Advies MKB

Wat komt er allemaal kijken bij een hypotheek?

Bij een hypotheek komt veel meer kijken dan u wellicht van te voren denkt. Het is niet alleen een lening die u afsluit om een huis te kopen, maar een hypotheek reikt veel verder. Om die reden is het verstandig om meer informatie in te winnen over bijvoorbeeld het wijzigen van de hypotheekvorm, bepalen van het juiste moment waarop u extra kunt aflossen en om alert te blijven op het einde van de looptijd van uw hypotheek. Peter heeft dit alles helder verwoord in zijn blog, leest u mee?

Lees verder
1 december 2017
Onderwerpen: Advies Personeel MKB

Wat kost een werknemer in vaste dienst u in 2018?

Voordat u daadwerkelijk de keuze maakt om een werknemer in loondienst te nemen, is het goed om een helder overzicht van de kosten te hebben. Reinier geeft in zijn blog een duidelijke vergelijking van wat een werknemer u in vaste dienst of als uitzendkracht zou kosten in 2018. Heeft u meer informatie over de kosten, dan kunt u zelf eenvoudig berekenen wat een werknemer u per jaar, maand of uur gaat kosten.

Lees verder
11 september 2017
Onderwerpen: Tips Advies Over ons

Kimberley’s advies over de aanschaf van uw auto

Onze kersverse Register Belastingconsulente Kimberley is in de pen geklommen en heeft haar eerste blog geschreven. Leest u mee? U komt te weten wat Kimberley zo aanspreekt aan haar werk en zij geeft antwoord op de vraag: “Is het voor u, fiscaal gezien, verstandiger om de auto privé of zakelijk aan te schaffen?”

Lees verder
21 maart 2017
Onderwerpen: Tips Advies Over ons

Samen sterker staan

Het juiste advies op het juiste moment, dat is wat u nodig heeft om uw onderneming gezond te houden! Wij zorgen ervoor dat uw onderneming op administratief gebied in topconditie is en wij coachen u ook bij het in vorm houden van de rest van uw onderneming. Dit doen wij niet zelf, maar dit doen wij samen met Business People en Salaris Compleet. Ondernemen doen wij tenslotte samen.

Lees verder
16 februari 2017
Onderwerpen: Tips Advies Over ons

Uw stemkeuze heeft invloed op de belastingen

Op 15 maart mag ook u uw stem uitbrengen. Wist u dat de keuze van uw stem invloed heeft op de belastingen? Het belastingstelsel op de schop nemen, is iets wat bijna elke politicus van plan is. Het ideale belastingstelsel is volgens de partijen als volgt opgebouwd.

Lees verder
25 januari 2017

Breng uw jaarbudget in kaart

Budgetteren is het in kaart brengen van uw inkomsten en uitgaven. Ook wel een planmatige aanpak om u inzicht te geven over welk bedrag u aan welke doeleinden wilt besteden. 2017 is nog maar net begonnen, dus dit is een goed moment om te starten met het budgetoverzicht voor de rest van het jaar.

Lees verder
23 december 2016
Onderwerpen: Over ons

Samen groeien in 2017

Ondernemen kunnen wij niet alleen, dat doen wij samen met onze klanten en partners. Net zoals in ieder vakgebied, is samenwerking ook in de administratiewereld het sleutelwoord. Voor alle samenwerkingen van het afgelopen jaar zijn wij erg dankbaar. 

Lees verder
25 november 2016
Onderwerpen: Online Personeel Over ons

Digitale transformatie

De oplossing ligt in het vinden van de juiste balans tussen digitale oplossingen en persoonlijk contact. Bij Persoon Advies hebben wij deze balans gevonden, mede door Exact Online. De ambitie van Exact Online is om met haar business software in de cloud voor het mkb wereldwijd een top drie positie in te nemen.

Lees verder
31 oktober 2016
Onderwerpen: ZZP Tips Advies MKB

Ondernemers, doe vooral wat u leuk vindt!

Afgelopen week heb ik op de Business Meeting van E-Payroll met aandacht naar het verhaal van Tom Coronel geluisterd. Met zijn passie en enthousiasme kreeg hij het voor elkaar dat ik van begin tot eind geboeid bleef. De sleutel tot enthousiasme is terug te vinden in zijn motto: “Doe vooral wat u leuk vindt.”

Lees verder
28 september 2016

Bizarre groei in het MKB

De economische groei die vanaf medio 2013 is ingezet, is nog niet eerder zo hoog geweest als nu. Uit de Van Spaendonck MKB Banenmonitor blijkt dat de werkgelegenheid in het Nederlandse MKB het afgelopen jaar met maar liefst 3,3% gestegen is. In onze regio (Utrecht, Noord- en Zuid-Holland) is zelfs sprake van een bovengemiddelde groei van 3,4%.

Lees verder
18 augustus 2016
Onderwerpen: Advies Personeel MKB Over ons

Voor uw salarisadministratie bent u bij ons aan het juiste Loket!

Een van de meest onderschatte beroepen is die van de salarismedewerker, een vakgebied dat altijd in beweging is. Niet alleen qua wetswijzigingen, maar ook op het gebied van wisselende cao’s, pensioenfondsen, verzuimregelingen enz. Dat alles komt maandelijks of vierwekelijks terug, wat een planmatig inzicht van de werknemer vereist. Salarismedewerkers zorgen dat alles op tijd klaarstaat voor de werkgever, werknemer, Belastingdienst en pensioenfondsen. Al met al een zeer afwisselende baan!

Lees verder
15 april 2016
Onderwerpen: Advies Exact online MKB ZZP

Exact Online - meer dan alleen boekhouden

Door de hoeveelheid aan informatie en de snelheid waarmee deze verwerkt moet worden, is het onmogelijk om alles zelf bij te houden. Met behulp van (online) softwaretools wordt de informatie weer overzichtelijk gemaakt. Wij hebben ons gespecialiseerd in de software van Exact Online. Dit omdat zij, naast de administratieve verwerking, ook de oplossing biedt om andere belangrijke zaken te registreren middels haar CRM-software.

Lees verder
19 februari 2016

Innoveren: hoe soepel is uw organisatie?

De snelheid waarmee nieuwe ontwikkelingen elkaar opvolgen, dwingt ons om na te denken over de kracht van innovatie. Achterblijven is geen optie, maar hoe soepel moet uw organisatie zijn om de concurrentie bij te blijven?

Lees verder
30 november 2015
Onderwerpen: Belasting Tips Advies

Check uw totale investeringen vandaag of begin december

Investeert u in totaal meer dan € 2.300 euro per jaar, dan heeft u recht op de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (kia).

Lees verder
30 oktober 2015

Overal overzicht - Exact Online app

Persoon Advies gelooft in nieuwe digitale ontwikkelingen, mits deze veilig zijn. Een goed voorbeeld is de app van Exact Online.

Lees verder
3 juli 2015
Onderwerpen: Administratie Online Loket MKB

Persoon Advies zet ‘next step’ tijdens de Loket.nl dag

Afgelopen dinsdag namen wij als salaris adviseurs deel aan de jaarlijkse Loket.nl dag in Maarssen. Tips en tricks om u nog beter te kunnen adviseren via de vernieuwde applicatie stonden centraal

Lees verder
14 juni 2015
Onderwerpen: Administratie Tips Advies MKB

Bijzonder Beheer!

Het komt steeds vaker voor dat een bank een bedrijf overplaatst naar Bijzonder Beheer. Hier wordt uitgelegd wat Bijzonder Beheer is, wat de rol van deze afdeling is, welke consequenties het voor u heeft en vooral hoe u voorkomt dat u ernaar overgeplaatst wordt.

Lees verder
4 juni 2015
Onderwerpen: Personeel MKB Over ons WKR

Hoe bedankt u uw personeel?

April zo zoet, mei vloog voorbij. Over uitjes en cadeaus moet u, vanwege de WKR, dit jaar ineens goed nadenken. Hierdoor bent u wellicht even vergeten uw personeel persoonlijk te vertellen hoe u ze waardeert. Bij Persoon Advies werden wij verrast door de manager met een bijzonder bericht.

Lees verder
26 mei 2015
Onderwerpen: Personeel Wetswijziging MKB

Wet Werk en Zekerheid - 1 juli 2015

Per 1 juli 2015 wordt de nieuwe Wet Werk en Zekerheid (WWZ) doorgevoerd, waardoor ook voor u een aantal belangrijke wijzigingen in werking kunnen treden. Ik informeer u graag over de twee grootste wijzigingen in het ontslagrecht en in het arbeidsrecht.

Lees verder
27 maart 2015

Verzeker u en zeker uw inkomen!

De laatste jaren merken wij steeds vaker, uit besprekingen met ondernemers, dat de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) een heikel punt is. Het is een dure verzekering en vaak leeft het algemene standpunt dat de verzekeraar toch niet veel uitkeert als u arbeidsongeschikt raakt. Lees hier mijn verhaal.

Lees verder
21 november 2014

Dare to Change! Exact Live 2014

Dare to Change. Exact nam ons verder mee op reis door de digitale wereld van accountancy, tijdens een inspirerend congres.

Lees verder
9 oktober 2014

Vernieuwingen, verbeteringen of hoofdpijnmaatregelen?

Op salarisgebied zijn wijzigingen aan het begin van het nieuwe jaar “normaal”. Daarom zijn wij de maanden oktober t/m december extra alert op nieuwe wet en regelgeving die vanuit de overheid na Prinsjesdag op ons afkomen. Voor 2015 staat er heel wat te gebeuren op het gebied van salaris en personeel.

Lees verder
11 september 2014
Onderwerpen: Belasting

Prinsjesdag, een traditie die onder de loep mag

Twee weken heb ik het laten bezinken, die traditionele derde dinsdag van september. De dag waarop het Kabinet haar plannen voor 2015 bekend maakte. Ik heb de plannen onder de loep genomen en besloten u daar nog niet teveel over te melden. Liever houden ze Prinsjesdag zelf eens onder de loep. Is dit nu elk jaar nodig?

Lees verder
7 augustus 2014
Onderwerpen: Vakantiezaken

Vakantie, overdenken en vooruitkijken

Vakantie, een moment om de accu op te laden, terug te kijken op het afgelopen halfjaar en bovenal te genieten met het gezin. De beste ideeën creëer ik in perioden van rust. Nu is rust betrekkelijk met drie jonge kinderen. Toch is mijn hoofd weer ‘leeg’.

Lees verder
15 juni 2014
Onderwerpen: Belastingadvies

Voetbalgekte? Belasting? Hoezo?

Iedereen is in de ban van het WK. We hebben gewonnen. Ineens draaien we door van blijdschap! Ineens, kan alleen ook tot impulsieve acties leiden van ondernemers die ook, ineens, een actie starten of een pool. Herkent u dit? Lees dan verder. Anders trouwens ook.

Lees verder
22 mei 2014
Onderwerpen: Online boekhouden

Bent u online?

U zult ongetwijfeld de grote brand in Poeldijk de afgelopen periode hebben meegekregen. ‘Ik hoop dat ze goed verzekerd zijn!,’ is vaak de eerste reactie van toeschouwers. Wat dacht u van de administratieve inhoud? Materiaal is vervangbaar, maar al het papierwerk wordt lastig. Een goede verzekering en uw boekhouding online up-to-date houden, kunnen de risico’s aanzienlijk beperken.

Lees verder
27 maart 2014
Onderwerpen: Aangifte Belasting

Leuker en makkelijker geld terugkrijgen.

Onlangs was ik bij mijn ouders om een eenvoudige aangifte inkomstenbelasting te doen, die al voor 95% ingevuld was door de Belastingdienst zelf. Uiteindelijk kwam ik uit op een extra teruggave van € 42,-. Wellicht niet veel, maar voor bedrijven kan het om veel grotere bedragen gaan.

Lees verder
17 februari 2014

Even nadenken voordat u in het huwelijksbootje stapt

Ruim negen jaar heb ik erover nagedacht. Het werd tijd om mijn vriendin ten huwelijk te vragen. Vorige week heb ik haar meegenomen naar Parijs. Het was nog iets te koud om direct in het huwelijksbootje op de Seine te stappen. In oktober zal het zover zijn. Nog voldoende tijd om na te denken over te veel zaken die blijkbaar bij een huwelijk komen kijken. Een van de belangrijkste vragen: trouwen in gemeenschap van goederen of onder huwelijkse voorwaarden? Voordat ik mij hierover uitlaat, rijst de vraag: Waar komt de uitdrukking ‘In het huwelijksbootje stappen’ vandaan?

Lees verder
3 februari 2014

Waarom zou u een financieel adviseur nodig hebben?

Een goede relatie met banken is in deze tijd van essentieel belang om een geldverstrekking van de grond te krijgen.Een financiering aangaan is tegenwoordig niet meer zo gemakkelijk als een aantal jaar geleden. Dat is vaak terecht, maar soms ook frustrerend. Geeft dat voor u als ondernemer minder mogelijkheden? Nee, is mijn mening

Lees verder
30 januari 2014

Wat verandert er voor u in 2014? Deel het met Persoon.

De eerste maand van 2014 zit er op. In januari sluiten wij het jaar voor de BTW. Deze laatste aangifte van de BTW over het jaar 2013 brengt naast veel administratieve verwerking ook altijd veel vraagstukken met zich mee. Hoe zit het ook alweer met de bijtelling privégebruik auto? Welke kosten kunt u nog zakelijk opvoeren? Het is fijn om te zien dat heel het Persoon team de schouders er onderzet om de ‘januari klus’ te klaren en klanten zo optimaal mogelijk te ondersteunen. Het eerste jaarrapport is al in concept afgeleverd en de salarisstroken van januari zijn ook alweer verzonden. Tijd om de doelstellingen voor 2014 te starten! Wat gaat er bij Persoon veranderen in 2014? Daar gaat dit eerste blog over.

Lees verder