Blogs van onze administratieadviseurs

Met regelmaat vertellen onze administratieadviseurs in hun blogs over het reilen en zeilen binnen een administratiekantoor. Zij geven hun mening over nieuwe regels en wetten, lichten voorbeelden uit de praktijk toe en schrijven over de samenwerking met onze professionele partners

Blogs van onze administratieadviseurs
28 september 2023

De Buren Eten en Drinken aan het woord: stoppen op je hoogtepunt

Het is al jaren een begrip in het Westland: De Buren Eten en Drinken. Na 44 horeca jaren waarvan 20 jaar De Buren, sluiten ze een prachtig hoofdstuk af. Per 1 oktober worden de sleutels overgedragen aan de nieuwe eigenaren, Bart en Paul van Eetcafé de Witte. “Je moet stoppen op je hoogtepunt, dat moment is nu.” De afgelopen weken worden er veel herinneringen opgehaald. Bij henzelf, de gasten én bij ons. We blikken samen met Frank, Yvon, Marion en Roland terug op onze jarenlange samenwerking.

Lees verder
26 mei 2023

We geloven dat het kan, ontspannen op vakantie als zelfstandig ondernemer

De zomervakantie staat voor de deur en gelukkig kunnen we door de verdere versoepelingen ook vakantieplannen maken. Voor de meeste betekent deze vakantie een aantal dagen of weken ontspanning. Even lekker weg en je hoofd leegmaken. Maar waar moet je als ondernemer rekening mee houden voor en tijdens je vakantie?

Lees verder
8 mei 2023

In de maand mei of juni hebben werknemers recht op vakantiegeld

Traditioneel is de maand mei de maand van de uitbetaling het vakantiegeld. Werknemers hebben recht op vakantiegeld van minimaal 8 procent van het bruto jaarsalaris. Het bruto jaarsalaris is het vaste maandsalaris dat de werknemer heeft verdiend het afgelopen jaar van bijvoorbeeld de maanden mei t/m mei.

Lees verder
9 januari 2023

Klant aan het woord…in gesprek met Gast is Koning

In het centrum van ‘s-Gravenzande vind je de nummer 1 in hospitality: Gast is Koning. Er zit daar duidelijk een team met veel passie voor gastvrijheid. In 2007 begon het allemaal binnen de horecabranche, inmiddels weten nu ook andere branches zoals supermarkten en retail hen te vinden. We spraken eigenaar Frank Heijneman, al meer dan 10 jaar klant bij Persoon Advies.

Lees verder
25 november 2022

Pensioensparen

Het einde van 2022 nadert. Door in de laatste weken van het jaar nog eens kritisch naar bepaalde zaken te kijken, kan het inkomen en de bijbehorende belasting over dit jaar nu nog beïnvloed worden. Een prima product hiervoor is: pensioensparen in de vorm van een lijfrente- of een bankspaarproduct. Deze inleg is fiscaal aftrekbaar waardoor je feitelijk kunt stellen dat de Belastingdienst meebetaalt aan jouw pensioenpot. Win-win situatie!

Lees verder
21 oktober 2022

De investeringsaftrek

Het einde van het jaar nadert in snel tempo. Het laatste kwartaal is traditioneel heel druk voor de ondernemer en ook voor ons als Persoon Advies. De komende periode staat in het teken van het afronden van de laatste aangiften omzetbelasting van het derde kwartaal. Bovendien kijken we vooruit op het afronden van de financiële administratie van dit jaar.

Lees verder
5 september 2022

Elements Beach aan het woord: meteen een klik!

“Een ‘stoffig’ administratiekantoor is voor mij geen match. Als ondernemer wil ik dat er optimaal wordt meegedacht. Persoonlijk advies en goede begeleiding is voor mij een must.” Jennifer Grentz (eigenaar strandtent Elements Beach) weet wat ze wil, ook als het gaat om de invulling van de financiële administratie. Begin 2021 klopte ze aan bij Persoon Advies voor een eerste gesprek.

Lees verder
18 juli 2022

Mag je gebruik maken van de ondernemersaftrek?

Dit is een vraag die wij met regelmaat krijgen van mensen die willen of recent zijn gaan ondernemen. Nu is de vraag hoe ga je dit vormgeven? Stop je definitief met jouw vaste baan of ga je parttime ondernemen naast deze vaste baan? Hoe werkt het nu met de belasting? Kom je in aanmerking voor een ondernemersaftrek? Mijn collega's en ik krijgen deze vragen steeds vaker en in dit blog geef ik antwoord op de meestgestelde vragen.

Lees verder
14 juli 2022

Van eenmanszaak naar bv, nu of later?

De stap maken van eenmanszaak naar bv. Een gedachte die bij veel ondernemers speelt. Maar, wanneer maak je deze stap, of juist niet? “Financiële overwegingen spelen hierin de grootste rol. Elke ondernemer en zijn situatie is anders. Er is dan ook niet een direct antwoord op de vraag waar je goed aan doet. Het is geheel gebaseerd op persoonlijke en zakelijke situaties, waarbij Persoon Advies de ondernemer ondersteunt”, legt Ben den Heijer uit. We spraken twee ondernemers, met beide een eigen (en andere) situatie en gemaakte keuze.

Lees verder
30 mei 2022

Schoon Westland aan het woord: ze staan écht voor je klaar!

Raymond Gregoire is een klant vanaf het eerste uur. De betrokkenheid is volgens Raymond, mede-eigenaar van Schoon Westland, typerend voor Persoon Advies. Hij vertelt over zijn situatie en de samenwerking.

Lees verder
3 januari 2022

Fiets van de zaak, hoe werkt het?

Met een fiets van de zaak kun je voor de werknemer op verschillende manier een fiets aanschaffen. In de basis moet de werkgever jaarlijks 7% van de consumentenadviesprijs inclusief accessoires (inclusief BTW) bij het belastbaar inkomen van de werknemer tellen. De werknemer mag de fiets zowel zakelijk als privé gebruiken, dit voordeel wordt gezien als loon in natura en daarover betaalt de werkgever loonbelasting. Feitelijk zijn er voor de werkgever 2 opties en het belangrijkste verschil hierin ligt bij het juridisch en economisch eigendom.

Lees verder
21 december 2021

Laat je inspireren

Wéér een lockdown, dit is op zijn zachts gezegd enorm balen! Opnieuw feestdagen zonder volle restaurants, winkels en de daarbij te verwachten top-omzetten. Ook dit jaar wordt er weer een beroep gedaan op de ondernemer in het vinden van mogelijkheden, zowel zakelijk als privé. Ondernemen is immers ook op zoek gaan naar de kansen die er wél liggen. Deze dagen zijn namelijk ook goed om eens extra tijd te besteden aan de administratief noodzakelijke dingen. We hebben, naar onze mening, de belangrijkste eruit gefilterd en kort toegelicht.

Lees verder
15 oktober 2021

Werkkostenregeling

Vorig jaar oktober klom ik in de pen om de werkkostenregeling (WKR) helder uiteen te zetten. In vergelijking met vorig jaar is er door de gevolgen van de coronapandemie een ding zeker veranderd; het thuiswerken.

Lees verder
30 augustus 2021

Online ondernemen: altijd up-to-date voor een succesvolle toekomst

Online ondernemen is een grote sprong vooruit voor ondernemers die hun boekhouding nog niet digitaal verwerken en een waardevolle uitbreiding voor ondernemers die willen meegroeien met de digitale ontwikkelingen. Het digitale tijdperk, waarin we leven vraagt hier immers meer en meer om. Waar klanten voorheen maandelijks of per kwartaal hun map of schoenendoos met papieren aanleverden, maakt online ondernemen het mogelijk om altijd up-to-date te zijn van de (financiële) situatie van het bedrijf. Een wereld van verschil – en wel in positieve zin, als je het ons vraagt. Wat online ondernemen nu precies omvat? En wat hier zo waardevol en interessant aan is? Daar vertel ik, Timo Schäffers, je graag alles over in dit blog.

Lees verder
13 juli 2021

Welke rechtsvorm past het best bij jou?

Door de stijgende economie en veranderingen in persoonlijke situaties, krijgen we bij Persoon Advies steeds vaker de vraag: “Is het voor mij niet voordeliger om mijn onderneming om te zetten naar een B.V.?” Of en wanneer dit voor jou voordelig is, is afhankelijk van verschillende factoren. De belangrijkste factoren hebben we voor jou op een rijtje gezet.

Lees verder
19 mei 2021

In de maand mei of juni hebben werknemers recht op vakantiegeld

Traditioneel is de maand mei de maand van de uitbetaling het vakantiegeld. Werknemers hebben recht op vakantiegeld van minimaal 8 procent van het bruto jaarsalaris. Het bruto jaarsalaris is het vaste maandsalaris dat de werknemer heeft verdiend het afgelopen jaar van bijvoorbeeld mei t/m mei.

Lees verder
12 april 2021

Ik ben er weer en heb er zin in!

Als trotse jonge moeder stort ik mij weer op mijn werk. Op 13 januari 2021 is onze dochter Nina geboren. De afgelopen maanden was het zoeken naar de beste manier om onszelf en onze dochter de ideale start te geven. Kijken, observeren en daarna voortdurend aanpassen aan wat ik als de grootste verandering in mijn leven tot nu toe beschouw.

Lees verder
10 maart 2021

Een register voor de UBO. Wat houdt dit nu in?

En dan ontvangt u ineens een brief van de Kamer van Koophandel dat u zich moet inschrijven in het UBO register. Vragen als; wat is dat “het UBO register” en “waarom wordt dit verplicht gesteld” komen waarschijnlijk naar boven. Heel begrijpelijk. Tijd om een blog te schrijven en uit te leggen wat de UBO is, wat het inhoudt en hoe nu verder.

Lees verder
7 oktober 2020

Werkkostenregeling

Het is inmiddels oktober, dat betekent dat driekwart van dit jaar alweer achter ons ligt en dat we ons bevinden in het laatste kwartaal van 2020. Dit jaar zal de boeken in gaan als ‘historisch’ en we weten allemaal om welke reden. Voor de ene ondernemer is 2020 een jaar waarin zich veel kansen voordoen, een ander zal dit jaar tot nu toe hebben ervaren als overleven.

Lees verder
12 juni 2020

Ondernemen met behulp van Comandi

Als ondernemer bent u 24/7 bezig met uw onderneming. Inzicht in de actuele cijfers en saldo’s is hierbij essentieel. Ondernemen op basis van actuele informatie geeft inzicht ‘waar gaat het goed’ en ‘waar moet ik bijsturen’.

Lees verder
18 oktober 2019

Nieuw btw-nummer voor eenmanszaken (ZZP'ers) per 1 januari 2020

Eigenaren van eenmanszaken krijgen eind 2019 een nieuw btw-identificatienummer toegestuurd van de Belastingdienst. Dit nieuwe nummer, ook wel het btw-id genoemd, dient per 1 januari 2020 te worden gebruikt.

Lees verder
11 juli 2019

Hoe ontspannen is uw vakantie als zelfstandig ondernemer?

De zomervakantie staat voor de deur. Voor de meeste mensen betekent dit vakantie en een aantal dagen/weken ontspanning. Even lekker weg en uw hoofd leegmaken. Maar waar moet u als ondernemer rekening mee houden voor en tijdens uw vakantie?

Lees verder
28 november 2018

De btw-verhoging van 6 naar 9 procent, wat nu?

Het zal u inmiddels niet ontgaan zijn; het kabinet heeft de intentie om per 1 januari 2019 het lage btw-tarief te verhogen van 6% naar 9%. Kimberley vertelt in haar blog wat dit voor effect op uw onderneming en op uw privé-uitgaven heeft.

Lees verder
20 november 2018
Onderwerpen: ZZP MKB Advies Tips

Saaie administratieve baan? Echt niet!

Zo’n paar keer per jaar ontmoet Léonie nieuwe mensen. Eén van de eerste vragen is vaak: “Wat doe je voor werk”? Als je dan vertelt, dat je op een administratiekantoor werkt en de administratie van ondernemers verwerkt, krijgt zij vaak de vraag of dat niet ontzettend saai is. Onze administratieadviseur neemt u mee in haar werk en laat u weten waarom haar administratieve baan totaal niet saai is!

Lees verder
20 april 2018
Onderwerpen: ZZP MKB Advies Tips

Wat verandert er bij Persoon Advies door de AVG?

Nog even en dan is het 25 mei 2018 en gaat de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in. Persoon Advies verwerkt een grote hoeveelheid (gevoelige) persoonsgegevens, die wij nodig hebben om de wettelijke taken uit te voeren, waaronder het doen van fiscale belastingaangiftes. Om aan alle eisen van de wetgeving te voldoen hebben ook wij het 10-stappenplan op weg naar de AVG doorlopen.

Lees verder
1 maart 2018
Onderwerpen: ZZP MKB Advies Tips

Wat komt er allemaal kijken bij een hypotheek?

Bij een hypotheek komt veel meer kijken dan u wellicht van te voren denkt. Het is niet alleen een lening die u afsluit om een huis te kopen, maar een hypotheek reikt veel verder. Om die reden is het verstandig om meer informatie in te winnen over bijvoorbeeld het wijzigen van de hypotheekvorm, bepalen van het juiste moment waarop u extra kunt aflossen en om alert te blijven op het einde van de looptijd van uw hypotheek. Peter heeft dit alles helder verwoord in zijn blog, leest u mee?

Lees verder
1 december 2017
Onderwerpen: MKB Personeel Advies

Wat kost een werknemer in vaste dienst u in 2018?

Voordat u daadwerkelijk de keuze maakt om een werknemer in loondienst te nemen, is het goed om een helder overzicht van de kosten te hebben. Reinier geeft in zijn blog een duidelijke vergelijking van wat een werknemer u in vaste dienst of als uitzendkracht zou kosten in 2018. Heeft u meer informatie over de kosten, dan kunt u zelf eenvoudig berekenen wat een werknemer u per jaar, maand of uur gaat kosten.

Lees verder
11 september 2017
Onderwerpen: Over ons Advies Tips

Kimberley’s advies over de aanschaf van uw auto

Onze kersverse Register Belastingconsulente Kimberley is in de pen geklommen en heeft haar eerste blog geschreven. Leest u mee? U komt te weten wat Kimberley zo aanspreekt aan haar werk en zij geeft antwoord op de vraag: “Is het voor u, fiscaal gezien, verstandiger om de auto privé of zakelijk aan te schaffen?”

Lees verder
21 maart 2017
Onderwerpen: Over ons Advies Tips

Samen sterker staan

Het juiste advies op het juiste moment, dat is wat u nodig heeft om uw onderneming gezond te houden! Wij zorgen ervoor dat uw onderneming op administratief gebied in topconditie is en wij coachen u ook bij het in vorm houden van de rest van uw onderneming. Dit doen wij niet zelf, maar dit doen wij samen met Business People en Salaris Compleet. Ondernemen doen wij tenslotte samen.

Lees verder
16 februari 2017
Onderwerpen: Over ons Advies Tips

Uw stemkeuze heeft invloed op de belastingen

Op 15 maart mag ook u uw stem uitbrengen. Wist u dat de keuze van uw stem invloed heeft op de belastingen? Het belastingstelsel op de schop nemen, is iets wat bijna elke politicus van plan is. Het ideale belastingstelsel is volgens de partijen als volgt opgebouwd.

Lees verder
25 januari 2017

Breng uw jaarbudget in kaart

Budgetteren is het in kaart brengen van uw inkomsten en uitgaven. Ook wel een planmatige aanpak om u inzicht te geven over welk bedrag u aan welke doeleinden wilt besteden. 2017 is nog maar net begonnen, dus dit is een goed moment om te starten met het budgetoverzicht voor de rest van het jaar.

Lees verder
23 december 2016
Onderwerpen: Over ons

Samen groeien in 2017

Ondernemen kunnen wij niet alleen, dat doen wij samen met onze klanten en partners. Net zoals in ieder vakgebied, is samenwerking ook in de administratiewereld het sleutelwoord. Voor alle samenwerkingen van het afgelopen jaar zijn wij erg dankbaar. 

Lees verder
25 november 2016
Onderwerpen: Over ons Personeel Online

Digitale transformatie

De oplossing ligt in het vinden van de juiste balans tussen digitale oplossingen en persoonlijk contact. Bij Persoon Advies hebben wij deze balans gevonden, mede door Exact Online. De ambitie van Exact Online is om met haar business software in de cloud voor het mkb wereldwijd een top drie positie in te nemen.

Lees verder
31 oktober 2016
Onderwerpen: ZZP MKB Advies Tips

Ondernemers, doe vooral wat u leuk vindt!

Afgelopen week heb ik op de Business Meeting van E-Payroll met aandacht naar het verhaal van Tom Coronel geluisterd. Met zijn passie en enthousiasme kreeg hij het voor elkaar dat ik van begin tot eind geboeid bleef. De sleutel tot enthousiasme is terug te vinden in zijn motto: “Doe vooral wat u leuk vindt.”

Lees verder
28 september 2016

Bizarre groei in het MKB

De economische groei die vanaf medio 2013 is ingezet, is nog niet eerder zo hoog geweest als nu. Uit de Van Spaendonck MKB Banenmonitor blijkt dat de werkgelegenheid in het Nederlandse MKB het afgelopen jaar met maar liefst 3,3% gestegen is. In onze regio (Utrecht, Noord- en Zuid-Holland) is zelfs sprake van een bovengemiddelde groei van 3,4%.

Lees verder
18 augustus 2016
Onderwerpen: MKB Over ons Personeel Advies

Voor uw salarisadministratie bent u bij ons aan het juiste Loket!

Een van de meest onderschatte beroepen is die van de salarismedewerker, een vakgebied dat altijd in beweging is. Niet alleen qua wetswijzigingen, maar ook op het gebied van wisselende cao’s, pensioenfondsen, verzuimregelingen enz. Dat alles komt maandelijks of vierwekelijks terug, wat een planmatig inzicht van de werknemer vereist. Salarismedewerkers zorgen dat alles op tijd klaarstaat voor de werkgever, werknemer, Belastingdienst en pensioenfondsen. Al met al een zeer afwisselende baan!

Lees verder
15 april 2016
Onderwerpen: ZZP MKB Exact online Advies

Exact Online - meer dan alleen boekhouden

Door de hoeveelheid aan informatie en de snelheid waarmee deze verwerkt moet worden, is het onmogelijk om alles zelf bij te houden. Met behulp van (online) softwaretools wordt de informatie weer overzichtelijk gemaakt. Wij hebben ons gespecialiseerd in de software van Exact Online. Dit omdat zij, naast de administratieve verwerking, ook de oplossing biedt om andere belangrijke zaken te registreren middels haar CRM-software.

Lees verder
19 februari 2016

Innoveren: hoe soepel is uw organisatie?

De snelheid waarmee nieuwe ontwikkelingen elkaar opvolgen, dwingt ons om na te denken over de kracht van innovatie. Achterblijven is geen optie, maar hoe soepel moet uw organisatie zijn om de concurrentie bij te blijven?

Lees verder
30 november 2015
Onderwerpen: Belasting Advies Tips

Check uw totale investeringen vandaag of begin december

Investeert u in totaal meer dan € 2.300 euro per jaar, dan heeft u recht op de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (kia).

Lees verder
30 oktober 2015

Overal overzicht - Exact Online app

Persoon Advies gelooft in nieuwe digitale ontwikkelingen, mits deze veilig zijn. Een goed voorbeeld is de app van Exact Online.

Lees verder
3 juli 2015
Onderwerpen: Administratie MKB Loket Online

Persoon Advies zet ‘next step’ tijdens de Loket.nl dag

Afgelopen dinsdag namen wij als salaris adviseurs deel aan de jaarlijkse Loket.nl dag in Maarssen. Tips en tricks om u nog beter te kunnen adviseren via de vernieuwde applicatie stonden centraal

Lees verder
14 juni 2015
Onderwerpen: Administratie MKB Advies Tips

Bijzonder Beheer!

Het komt steeds vaker voor dat een bank een bedrijf overplaatst naar Bijzonder Beheer. Hier wordt uitgelegd wat Bijzonder Beheer is, wat de rol van deze afdeling is, welke consequenties het voor u heeft en vooral hoe u voorkomt dat u ernaar overgeplaatst wordt.

Lees verder
4 juni 2015
Onderwerpen: WKR MKB Over ons Personeel

Hoe bedankt u uw personeel?

April zo zoet, mei vloog voorbij. Over uitjes en cadeaus moet u, vanwege de WKR, dit jaar ineens goed nadenken. Hierdoor bent u wellicht even vergeten uw personeel persoonlijk te vertellen hoe u ze waardeert. Bij Persoon Advies werden wij verrast door de manager met een bijzonder bericht.

Lees verder
26 mei 2015
Onderwerpen: MKB Personeel Wetswijziging

Wet Werk en Zekerheid - 1 juli 2015

Per 1 juli 2015 wordt de nieuwe Wet Werk en Zekerheid (WWZ) doorgevoerd, waardoor ook voor u een aantal belangrijke wijzigingen in werking kunnen treden. Ik informeer u graag over de twee grootste wijzigingen in het ontslagrecht en in het arbeidsrecht.

Lees verder
27 maart 2015

Verzeker u en zeker uw inkomen!

De laatste jaren merken wij steeds vaker, uit besprekingen met ondernemers, dat de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) een heikel punt is. Het is een dure verzekering en vaak leeft het algemene standpunt dat de verzekeraar toch niet veel uitkeert als u arbeidsongeschikt raakt. Lees hier mijn verhaal.

Lees verder
21 november 2014

Dare to Change! Exact Live 2014

Dare to Change. Exact nam ons verder mee op reis door de digitale wereld van accountancy, tijdens een inspirerend congres.

Lees verder
9 oktober 2014

Vernieuwingen, verbeteringen of hoofdpijnmaatregelen?

Op salarisgebied zijn wijzigingen aan het begin van het nieuwe jaar “normaal”. Daarom zijn wij de maanden oktober t/m december extra alert op nieuwe wet en regelgeving die vanuit de overheid na Prinsjesdag op ons afkomen. Voor 2015 staat er heel wat te gebeuren op het gebied van salaris en personeel.

Lees verder
11 september 2014
Onderwerpen: Belasting

Prinsjesdag, een traditie die onder de loep mag

Twee weken heb ik het laten bezinken, die traditionele derde dinsdag van september. De dag waarop het Kabinet haar plannen voor 2015 bekend maakte. Ik heb de plannen onder de loep genomen en besloten u daar nog niet teveel over te melden. Liever houden ze Prinsjesdag zelf eens onder de loep. Is dit nu elk jaar nodig?

Lees verder
7 augustus 2014
Onderwerpen: Vakantiezaken

Vakantie, overdenken en vooruitkijken

Vakantie, een moment om de accu op te laden, terug te kijken op het afgelopen halfjaar en bovenal te genieten met het gezin. De beste ideeën creëer ik in perioden van rust. Nu is rust betrekkelijk met drie jonge kinderen. Toch is mijn hoofd weer ‘leeg’.

Lees verder
15 juni 2014
Onderwerpen: Belastingadvies

Voetbalgekte? Belasting? Hoezo?

Iedereen is in de ban van het WK. We hebben gewonnen. Ineens draaien we door van blijdschap! Ineens, kan alleen ook tot impulsieve acties leiden van ondernemers die ook, ineens, een actie starten of een pool. Herkent u dit? Lees dan verder. Anders trouwens ook.

Lees verder
22 mei 2014
Onderwerpen: Online boekhouden

Bent u online?

U zult ongetwijfeld de grote brand in Poeldijk de afgelopen periode hebben meegekregen. ‘Ik hoop dat ze goed verzekerd zijn!,’ is vaak de eerste reactie van toeschouwers. Wat dacht u van de administratieve inhoud? Materiaal is vervangbaar, maar al het papierwerk wordt lastig. Een goede verzekering en uw boekhouding online up-to-date houden, kunnen de risico’s aanzienlijk beperken.

Lees verder
27 maart 2014
Onderwerpen: Belasting Aangifte

Leuker en makkelijker geld terugkrijgen.

Onlangs was ik bij mijn ouders om een eenvoudige aangifte inkomstenbelasting te doen, die al voor 95% ingevuld was door de Belastingdienst zelf. Uiteindelijk kwam ik uit op een extra teruggave van € 42,-. Wellicht niet veel, maar voor bedrijven kan het om veel grotere bedragen gaan.

Lees verder
17 februari 2014

Even nadenken voordat u in het huwelijksbootje stapt

Ruim negen jaar heb ik erover nagedacht. Het werd tijd om mijn vriendin ten huwelijk te vragen. Vorige week heb ik haar meegenomen naar Parijs. Het was nog iets te koud om direct in het huwelijksbootje op de Seine te stappen. In oktober zal het zover zijn. Nog voldoende tijd om na te denken over te veel zaken die blijkbaar bij een huwelijk komen kijken. Een van de belangrijkste vragen: trouwen in gemeenschap van goederen of onder huwelijkse voorwaarden? Voordat ik mij hierover uitlaat, rijst de vraag: Waar komt de uitdrukking ‘In het huwelijksbootje stappen’ vandaan?

Lees verder
3 februari 2014

Waarom zou u een financieel adviseur nodig hebben?

Een goede relatie met banken is in deze tijd van essentieel belang om een geldverstrekking van de grond te krijgen.Een financiering aangaan is tegenwoordig niet meer zo gemakkelijk als een aantal jaar geleden. Dat is vaak terecht, maar soms ook frustrerend. Geeft dat voor u als ondernemer minder mogelijkheden? Nee, is mijn mening

Lees verder
30 januari 2014

Wat verandert er voor u in 2014? Deel het met Persoon.

De eerste maand van 2014 zit er op. In januari sluiten wij het jaar voor de BTW. Deze laatste aangifte van de BTW over het jaar 2013 brengt naast veel administratieve verwerking ook altijd veel vraagstukken met zich mee. Hoe zit het ook alweer met de bijtelling privégebruik auto? Welke kosten kunt u nog zakelijk opvoeren? Het is fijn om te zien dat heel het Persoon team de schouders er onderzet om de ‘januari klus’ te klaren en klanten zo optimaal mogelijk te ondersteunen. Het eerste jaarrapport is al in concept afgeleverd en de salarisstroken van januari zijn ook alweer verzonden. Tijd om de doelstellingen voor 2014 te starten! Wat gaat er bij Persoon veranderen in 2014? Daar gaat dit eerste blog over.

Lees verder