Blog

Enjoy Granola: Van huisbakkerij tot ambachtelijke groei

Wat begon als een huisbakkerij, groeide al snel uit tot een ambachtelijke producent van granola en andere heerlijke lekkernijen. Enjoy Granola zet zich in voor de zakelijke markt, waaronder hotels, restaurants en bakkerijen, en is ook geliefd bij particuliere klanten. Melanie en haar partner Tim hebben hun passie voor gezondheid en bakken omgezet in een succesverhaal.

Een begin vanuit passie

Het idee ‘Enjoy Granola’ startte aan de ontbijttafel. Een pak granola met daarop de tekst ‘een gezonde start’ trok de aandacht van Melanie. ‘Hoe gezond is dit eigenlijk?’ Na een blik op de ingrediëntenlijst besloten ze: dit kunnen wij beter. Met behulp van Tims bakkerskennis maakten ze hun eigen granola. De creaties werden gedeeld met familie en vrienden, wat al snel leidde tot vragen naar verkoop. Het idee ‘Enjoy Granola’ was geboren. 

Een betrouwbare financiële partner

De schuur aan huis werd omgebouwd tot bakkerij, maar al snel werd die ruimte te klein. Met de snelle groei ontstonden nieuwe uitdagingen, ook op het gebied van financiën en administratie. Melanie en Tim begonnen hun zoektocht naar een betrouwbare financiële partner en vonden Persoon Advies. Na een ontmoeting met Ben, was er van beide kanten direct een klik wat tot een samenwerking leidde.

Melanie: "Ik deed eerst zelf de administratie, maar het is niet mijn ding. Soms deed ik twee dagen over de btw-aangifte en was ik er nog niet zeker van dat alles goed ging. Dat zorgt voor onrust en ik vind het simpelweg niet leuk om te doen. We vinden het wel heel belangrijk dat de administratie op orde is en dat we ons geen zorgen hoeven te maken." Administratie adviseur Léonie neemt de administratieve last van hen over, waardoor Melanie en Tim zich volledig kunnen richten op hun passie. “Tim is onze chef, hij bakt en bedenkt alles. Inmiddels hebben we naast granola ook broden, crackers, koekjes, Franse patisserie en nog veel meer. Zelf heb ik een achtergrond in vormgeving. Ik ontwerp alle verpakkingen, houd me bezig met marketing en het klantcontact.”

Advies op maat

“In onze zoektocht waren we vooral op zoek naar een partner die ook een adviserende rol kan aannemen. Toen we overwogen om het pand in Maasdijk te kopen, kwam Persoon Advies met deskundig financieel advies en hielp bij het opstellen van onze toekomstplannen. Ze maken de financiën inzichtelijk en zorgen voor overzicht. Hierdoor kunnen we bewuste keuzes maken.”

Melanie is erg te spreken over het persoonlijke karakter van de samenwerking. "Je voelt je echt een persoon en geen nummertje. De betrokkenheid bij ons bedrijf is hoog."

Een blik in de toekomst

Voor Enjoy Granola staat groei centraal. “We zijn pas 2,5 jaar bezig. Er zijn nog veel kansen en we zouden graag verder willen uitbreiden. Niet alleen in omvang maar ook in efficiënter werken om onze producten nog verder te verspreiden. Er liggen nog genoeg ideeën op de plank, het is fijn om een partij aan onze zijde te hebben die kan adviseren wanneer we daar behoefte aan hebben.”

Deze samenwerking benadrukt de kracht van financieel advies. Het juiste advies, op het juiste moment. Zo bouwen we samen aan een gezonde onderneming. Wil je meer weten over Enjoy Granola? Neem een kijkje op hun website en ontdek de heerlijke ambachtelijke producten. Liever langs gaan? Iedere zaterdag tussen 08.00 en 13.00 uur openen ze hun deuren voor particulieren: Honderdland 776, Maasdijk.