Jaarverslag

Een compleet en juist jaarverslag

Een jaarverslag en jaarrekening is verplicht voor bv’s, nv’s en onderlinge waarborgmaatschappijen. Buiten dat is het een belangrijk moment voor de ondernemer zelf. Waar sta je? Hoe gaat het? Een compleet en juist jaarverslag geeft inzicht. Daarnaast is het ook het uitgangspunt voor de aangifte vennootschapsbelasting van een mkb-ondernemer.

Inzicht in tussentijdse cijfers met Visionplanner

Bij Persoon Advies houden we het hele jaar een vinger aan de pols. We wachten niet tot het einde van het jaar, maar checken de cijfers iedere maand, of ieder kwartaal. Zo kom je aan het einde van het jaar niet voor verrassingen te staan.

We werken met de cloudsoftware van Visionplanner. Met een online inlog kijk je eenvoudig tussendoor mee. Je tussentijdse cijfers worden overzichtelijk gepresenteerd in een gebruiksvriendelijk dashboard. Zo weet je precies hoe je ervoor staat, of je op koers bent, of dat we bijvoorbeeld je voorlopige aanslag moeten bijstellen.

Inloggen op Visionplanner

Wie moet er btw-aangifte doen?

Iedereen die ondernemer voor de btw is, moet btw-aangifte doen. De rechtsvorm van je bedrijf doet er niet toe.

Wanneer moet ik btw-aangifte doen?

De meeste zelfstandig ondernemers doen ieder kwartaal btw-aangifte. Tenzij je btw boven een bepaalde grens komt, dan moet je iedere maand aangifte doen. Kom je onder een bepaalde grens, dan doe je per jaar aangifte. 

Waar dien ik mijn btw-aangifte in?

Je btw-aangifte dien je in via de online omgeving van de Belastingdienst. Op de website van de Belastingdienst check je alle voorwaarden, ins en outs.