Een eigen bedrijf starten? Begin hier!

Gefeliciteerd! Je hebt gekozen om een eigen onderneming te starten. Of twijfel je nog? In beide gevallen is Persoon Advies er voor je om je een duwtje in de juiste richting te geven. Hoe? Door met je mee te denken, te sparren, vragen te stellen en samen stappen te zetten. Samen zorgen we voor een soepele start van je eigen bedrijf.

Ja, ik wil graag advies!

Checkmark
Deskundig
Checkmark
Persoonlijk
Checkmark
Eerlijk

Samen zetten we de stappen naar jouw succesvolle onderneming

Wij helpen je om stap voor stap je eigen bedrijf te realiseren. Denk aan een bedrijfsplan opstellen met een realistisch bedrijfsresultaat, de juiste rechtsvorm kiezen, inschrijven bij de KvK, je administratie inrichten, een zakelijke rekening openen en verzekeringen afsluiten. Samen zorgen we voor een vlammende start van jouw onderneming!

Bedrijfsplan opstellen

Ontwikkel een solide fundament voor je onderneming

We werpen een kritische blik op je businessplan, of helpen je een businessplan opstellen als je deze nog niet hebt. Je bedrijfsplan is de basis van je eigen bedrijf. Het forceert je na te denken over je eigen bedrijf. Is je product of dienst goed genoeg? Hoe onderscheid je jezelf? Wat is je gewenste resultaat? Wij kijken en denken graag met je mee.

Rechtsvorm kiezen

Vind de ideale rechtsvorm voor jouw toekomstige onderneming

Bij het bepalen van je rechtsvorm adviseren we je om niet alleen naar vandaag en morgen te kijken, maar ook naar de lange termijn. Waar sta je dan met je eigen onderneming? Het is wijs om daar alvast op voor te sorteren. Wij helpen je kiezen uit de verschillende rechtsvormen die er zijn. De meest voorkomende zijn: eenmanszaak, vennootschap onder firma (vof), besloten vennootschap (bv), naamloze vennootschap (nv), maatschap, stichting en vereniging.

Deel jouw toekomstplannen: Samen realiseren we jouw ondernemersdoelen

Vertel ons je toekomstplannen, deel je overwegingen en uitdagingen. Dan sparren we samen over de toekomst van het bedrijf en jouw perspectief als ondernemer!

Afspraak maken

Inschrijven KvK

Maak je start officieel: Wij begeleiden je bij de KvK-inschrijving en alles wat daarbij komt kijken

Is je bedrijfsplan klaar? Heb je de rechtsvorm gekozen? Aan de slag! Tijd om je droom nu écht waar te maken, met een inschrijving bij de KvK. Je moet je uiterlijk één week nadat je gestart bent inschrijven. Na je inschrijving ontvang je ook je btw-identificatienummer en omzetbelastingnummer van de Belastingdienst. Dat heb je weer nodig voor je administratie en belastingzaken.

Administratie inrichten

Een efficiënte administratie is de sleutel tot een gestroomlijnde start

Je bent als ondernemer verplicht om een administratie bij te houden. Wij helpen je op weg bij het kiezen van het juiste administratiepakket dat past bij jouw dienstverlening en we richten de administratie voor je in zodat je soepel van start kunt. En natuurlijk helpen we je ook de administratie van je kersverse bedrijf te begrijpen.

Zakelijke rekening openen

Advies over bankkeuzes en het openen van de juiste zakelijke rekeningen

Wij adviseren altijd om een zakelijke rekening te openen, of meerdere zelfs, afhankelijk van de geldstromen van je bedrijf. Dat kan bij je huidige bank, of misschien wil je het moment aangrijpen om over te stappen naar een andere bank met betere voorwaarden. Wij hebben heel wat ervaring met diverse rekeningen bij verschillende banken en kunnen je hier dus ook in ondersteunen.

Verzekering(en) afsluiten

Zorg voor zekerheid: kies de juiste verzekeringen voor je bedrijf

Voorkom onnodig risico met de juiste verzekeringen. Wij raden elke ondernemer een aansprakelijkheidsverzekering aan. Daarnaast zijn er nog veel meer verzekeringen. Welke verzekeringen voor jou relevant zijn, is afhankelijk van het type bedrijf en je dienstverlening. Denk aan een arbeidsongeschiktheidsverzekering, rechtsbijstandsverzekering en bedrijfsautoverzekering. Geen zorgen, wij adviseren je!