Inkomstenbelasting

Ga voor maximaal fiscaal voordeel

Maak jij optimaal gebruik van fiscale voordelen? Je wilt natuurlijk geen belastingvoordeel mislopen als zzp’er. Laat daarom je aangifte inkomstenbelasting aan ons over. Het is namelijk een complexe taak, die tijd en kennis van de actuele wet- en regelgeving vergt. Wij hebben die kennis in huis en helpen jou graag, terwijl jij je bezighoudt met je onderneming.

Aangifte inkomstenbelasting doen als zzp’er

Ben jij ondernemer voor de inkomstenbelasting? Doe de OndernemersCheck van de Belastingdienst. Zo ja, dan moet je jaarlijks aangifte inkomstenbelasting doen. Daarvoor heb je een balans en jaarrekening nodig om je omzet en belastbare inkomsten te berekenen. Geen zorgen, wij maken de benodigde verslagen voor je en bereiden je aangifte inkomstenbelasting voor. Want er komt nogal wat bij kijken, zoals het goed verwerken van de juist aftrekposten.

Als we alles voorbereid hebben, nemen we graag de aangifte met je door. We leggen je uit wat je ziet en wat we doen. Het gaat immers over jouw onderneming en bedrijfsresultaten. Daarna dienen we de aangifte inkomstenbelasting in bij de Belastingdienst.

Waar moet ik op letten?

Iedereen die ondernemer voor de btw is, moet btw-aangifte doen. De rechtsvorm van je bedrijf doet er niet toe. Je btw-aangifte dien je in via de online omgeving van de Belastingdienst. De meeste zelfstandig ondernemers doen ieder kwartaal btw-aangifte. Tenzij je btw boven een bepaalde grens komt, dan moet je iedere maand aangifte doen. Kom je onder een bepaalde grens, dan doe je per jaar aangifte. Op de website van de Belastingdienst check je alle voorwaarden, ins en outs.