Blog

Samen vooruit: Solvent en Persoon Advies

Joost de Jong begon zijn onderneming Solvent 20 jaar geleden in de schuur van een vriend. Inmiddels zijn ze gevestigd in een aanzienlijk pand in Honselersdijk. Achter de deuren gebeurt een hele hoop. Iedere dag werken ze aan innovatieve producten en machines, met name voor in de tuinbouwsector. Solvent ontwikkelt en realiseert nieuwe producten en bijbehorende machines. En dat doen ze goed. In november 2023 wonnen ze de Greenovation Award van Royal Flora Holland met hun uitvinding ‘Potweb-twister’. Nieuwe dingen bedenken is wat Joost het liefst doet. Zijn administratie besteedt hij liever uit. Hij vertelt over de samenwerking met Persoon Advies.

Een betrouwbare samenwerking

Een financieel adviseur verwees Joost in 2017 door naar Persoon Advies. Hij was toe aan de volgende stap en zocht een partij die hem daarbij kon helpen. Persoon Advies bleek een goede match. Kimberley van Persoon Advies, is al die jaren betrokken geweest bij Solvent en is sinds 3 jaar het vaste aanspreekpunt. Ze regelt alle fiscale zaken voor het innovatieve bedrijf.

Joost: “We zijn heel blij met Kimberley. Het loopt gewoon lekker. Ze weet altijd precies hoe het zit rondom wet- en regelgeving. Dat is heel fijn. Het geeft ons vertrouwen dat het goed gaat.”

‘We worden ontzorgd’

“Ik haal vooral veel plezier uit het bedenken van nieuwe oplossingen en het beantwoorden van technische vraagstukken. De administratie is niet mijn ding, maar ik vind het wel belangrijk dat alles goed geregeld is. Mijn vrouw Daniëlle verzorgt de in- en verkoopfacturen. Persoon Advies zorgt dat het verwerkt wordt en regelt alles rondom belastingen. Hierin worden we echt ontzorgd. Zodra we iets moeten aanleveren, neemt Persoon Advies vanzelf contact op. Ze zijn betrokken bij ons bedrijf en nemen initiatief.”

Samen vooruit

Joost is duidelijk over waarom Persoon Advies van betekenis is: “We hebben hun expertise nodig om verder te groeien. Ze hebben bijvoorbeeld geholpen bij de overgang van een eenmanszaak naar bv. Het schijnt dat daar veel bij komt kijken, maar voor mij voelde dat niet zo. Ik heb er niet veel voor hoeven doen.”

“Daarnaast onderzoekt Kimberley altijd hoe het fiscaal zo voordelig mogelijk kan. Er verandert nogal eens wat in politiek Den Haag, Kimberley kijkt dan direct of dat invloed heeft op onze structuur en of het fiscaal aantrekkelijker kan. Naast alle tussentijdse contactmomenten, komen we ook twee keer per jaar bij elkaar om de voortgang te bespreken. We nemen de jaarcijfers door en kijken samen vooruit.”

En dat is precies wat we bij Persoon Advies willen. Samen vooruit. Samen werken aan jouw plannen voor de toekomst!

Meer weten over Solvent? Neem een kijkje op www.solvent.nu.