Blog

De Buren Eten en Drinken aan het woord: stoppen op je hoogtepunt

Het is al jaren een begrip in het Westland: De Buren Eten en Drinken. Na 44 horeca jaren waarvan 20 jaar De Buren, sluiten ze een prachtig hoofdstuk af. Per 1 oktober worden de sleutels overgedragen aan de nieuwe eigenaren, Bart en Paul van Eetcafé de Witte. “Je moet stoppen op je hoogtepunt, dat moment is nu.” De afgelopen weken worden er veel herinneringen opgehaald. Bij henzelf, de gasten én bij ons. We blikken samen met Frank, Yvon, Marion en Roland terug op onze jarenlange samenwerking.

en familiebedrijfs sinds 1979

Het horeca-avontuur begon in 1979 bij de ouders van Frank en Marion. Zij runden in het winkelcentrum van ‘s-Gravenzande ‘De Koningscorner’. Toen zij besloten te stoppen, namen de kinderen Frank en Marion en hun partners Yvon en Roland de zaak over. Een nieuwe locatie voor de horecazaak moest gevonden worden omdat het overdekte winkelcentrum plat ging. Ze wilden hun zaak maar op één plek runnen: op de hoek van het Marktplein. En dat lukte. Het was het begin van De Buren Eten en Drinken. Voor de vier ondernemers ook een goed moment om over te stappen naar Persoon Advies. Roland: “De vorige accountant had vooral een vertrouwensband met mijn schoonouders, maar het kantoor paste niet bij ons. Persoon Advies kwam altijd al bij ons over de vloer. Het voelde vertrouwd. Inmiddels werken we al bijna 15 jaar samen.”

Ze zijn groot geworden, door klein te blijven

Hoewel Persoon Advies ook is gegroeid, voelt het voor de ondernemers van De Buren nog als een kleinschalig administratiekantoor. Marion: “We hebben een persoonlijke band met de mensen die er werken. We lopen makkelijk bij ze naar binnen. En niet alleen wij, laatst kwam ik mijn ouders én mijn zoon tegen op hun kantoor. Ook onze kinderen lopen gerust naar binnen voor vragen of om iets af te geven. Andersom werkt dat ook zo, Persoon Advies zien we regelmatig in onze zaak. Tijdens de feestweek hebben ze altijd een vaste tafel en ik kan me een avond herinneren dat ze hun eigen karaokeset hadden meegenomen. Dan zie je ze ineens op een andere manier. Het zijn de kleine momenten die bijdragen aan het hebben van een goede relatie met elkaar.”

Frank regelt de financiën en heeft bij Persoon Advies het meeste contact met Fiona. “Fiona werkt er ook al jaren. Iedere week verwerkt zij onze bonnen, alles wordt snel en goed geregeld. Met Ben zitten we ieder jaar om de jaarcijfers door te nemen. Hij zit er kort op en houd alles goed in de gaten. Het vertrouwen dat we in Persoon Advies hebben is groot.” Yvon vult aan: “Je legt toch al je persoonlijke gegevens op tafel, dan is die persoonlijke band heel belangrijk.”

Dat gevoel werd versterkt tijdens het verkoopproces. Marion en Frank vertellen: “Ben is toen bij ons thuis geweest. Hij kent onze situatie en onze wensen, hierdoor heeft hij ons goed kunnen adviseren. Tot nu toe is alles heel soepel verlopen.”

Stoppen op je hoogtepunt

Zaterdag gaan de deuren van De Buren voor de laatste keer open met de huidige eigenaren. Ze kijken met warme gevoelens terug op hun tijd in de horeca. Yvon: “De vele positieve reacties van gasten zijn hartverwarmend, het raakt ons. We gaan het ontzettend missen, maar in goed overleg hebben we besloten dat dit voor ons het juiste moment is om te stoppen.” Roland vult aan: “We worden ook ouder, en het is hard werken in de horeca. Sinds 2019 is alles in een stijgende lijn gegaan. De zaak werd groter, het werd drukker, maar tegelijkertijd hadden we ook een personeelstekort. Na de feestweek besloten we met elkaar naar een einde te gaan zoeken. Het voelt nu als ‘stoppen op je hoogtepunt’.” Dat collega-ondernemers, Bart en Paul van Eetcafé de Witte, de zaak overnemen voelt goed.

De komende tijd gaan de hardwerkende ondernemers even niks doen. Bijkomen van alles.

Frank: “We zijn blij dat alles rondom de verkoop zo soepel is verlopen. Daar zijn we Persoon Advies dankbaar voor. Naast het goede werk dat ze hebben geleverd, zijn we enorm te spreken over de betrokkenheid.”

Frank, Marion, Roland en Yvon, bedankt voor jullie vertrouwen in ons en de fijne samenwerking. We gaan jullie gastvrijheid, heerlijke broodjes en gezelligheid ontzettend missen.