30 mei 2022

Schoon Westland aan het woord: ze staan écht voor je klaar!

Raymond Gregoire is een klant van het eerste uur. De betrokkenheid is volgens Raymond, mede-eigenaar van Schoon Westland, typerend voor Persoon Advies. Hij vertelt over zijn situatie en de samenwerking.

Bedrijfsovername: een grote stap

Samen met zijn broer Sebastiaan had Raymond een goedlopend schoonmaakbedrijf: BCS. In 2019 deed zich een mooie kans voor. De eigenaar van een groot schoonmaakbedrijf uit de regio wilde een stap terug doen en zijn aandelen verkopen. “We werden enthousiast en zagen dat we in één keer een grote stap konden maken. Op zo’n moment stappen we direct naar Persoon Advies. Ze zijn altijd heel betrokken geweest bij ons bedrijf, kennen onze ambities en komen altijd met een eerlijk advies”. Een spannend proces volgde. Er werd een begroting gemaakt, verschillende scenario's werden uitgewerkt, contracten werden opgesteld en er kwam een financieringsplan. “Reinier heeft ons continu bijgestaan en alles perfect geregeld, het verliep heel soepel.”

“Ze staan altijd voor je klaar”

Elk kwartaal komen Raymond, Sebastiaan en Reinier bij elkaar en worden de actuele cijfers naast de begroting gelegd. “Waar gaat het goed? Waar moeten we op letten? Waarom loopt iets niet volgens begroting? Dat zijn vragen die ons dan gesteld worden en waardoor we met elkaar kunnen kijken hoe het beter kan. Doordat hij onze (persoonlijke) situatie kent en beschikt over veel kennis, kan hij ons goed adviseren en maken we de juiste stappen. Zorgen dat de administratie compleet is, is een goede en belangrijke basis, maar de cijfers écht begrijpen, mogelijkheden zien, vooruitkijken… daarmee maakt Persoon Advies het verschil.”

Timo werkt iedere vrijdag de administratie van Schoon Westland bij, in hun eigen software programma. Belastingzaken worden geregeld door Tineke. “We hebben korte lijntjes met iedereen binnen Persoon Advies. We worden ontzorgd, ze denken actief mee en staan altijd voor je klaar. Veel bedrijven roepen dit over hun service, maar bij Persoon Advies is het ook écht zo.”

“Kijk je weleens naar wat je al hebt?”

De afgelopen jaren heeft Schoon Westland een flinke groei doorgemaakt. Inmiddels werken er ongeveer 80 mensen voor het schoonmaakbedrijf. “We blijven ieder jaar groeien, als ondernemer wil je niet stilstaan. Maar laatst vroeg een vriend aan mij: ‘kijk je weleens naar wat je al hebt?’, na die vraag besefte ik dat het misschien niet zo verkeerd is om af en toe even stil te staan. We willen blijven groeien, maar ik wil me ook meer gaan focussen op de klanten die we al hebben. Er zijn meer leidinggevenden aangenomen die het personeel goed kunnen aansturen en we zoeken actief het klantcontact op. Dichterbij de klant staan en houden wat je al hebt, dat is één van mijn focuspunten.”

Terug