30 augustus 2021

Online ondernemen: altijd up-to-date voor een succesvolle toekomst

Online ondernemen is een grote sprong vooruit voor ondernemers die hun boekhouding nog niet digitaal verwerken en een waardevolle uitbreiding voor ondernemers die willen meegroeien met de digitale ontwikkelingen. Het digitale tijdperk, waarin we leven vraagt hier immers meer en meer om. Waar klanten voorheen maandelijks of per kwartaal hun map of schoenendoos met papieren aanleverden, maakt online ondernemen het mogelijk om altijd up-to-date te zijn van de (financiële) situatie van het bedrijf. Een wereld van verschil – en wel in positieve zin, als je het ons vraagt. Wat online ondernemen nu precies omvat? En wat hier zo waardevol en interessant aan is? Daar vertel ik, Timo Schäffers, je graag alles over in dit blog.


Exact Online, Yuki en Comandi: wat past bij mij als ondernemer?


Bij online ondernemen wordt de administratie digitaal aangeleverd en bijgehouden. De administratie en bijbehorende informatie kun je altijd en overal inzien, waardoor sturen op de huidige cijfers een stuk makkelijker wordt. Wij bieden diverse softwarepakketten die online ondernemen ten volle ondersteunen: Exact Online, Yuki en Comandi. De twee eerstgenoemde zijn administratiepakketten. Vooral voor kleinere ondernemingen is Yuki aantrekkelijk, vanwege de lagere kosten van dit pakket. Bovendien omvat Yuki verschillende automatiseringsmogelijkheden. Comandi is een programma dat rapportages (op basis van de cijfers uit Exact Online en Yuki) heel overzichtelijk weergeeft.


Wij onderhouden korte lijnen met de organisaties achter de softwarepakketten, waardoor wij altijd op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen en in staat zijn direct te bekijken in hoeverre hier winst te behalen valt voor onze klanten. Wij van Persoon Advies blijven met passie en plezier een adviserende rol bieden. Als er alarmbellen beginnen te rinkelen tijdens het verwerken van de administratie bespreken wij dit direct en persoonlijk met de klant. Dit zorgt er voor dat we samen kunnen werken naar een zo optimaal mogelijk resultaat en voorkomt nare financiële verrassingen achteraf.


Dag losse cijfers, hallo realistisch overzicht


Als ‘administratie adviseur’ ben ik honderd procent te spreken over online ondernemen. De administratiesoftware zorgt ervoor dat de cijfers altijd up-to-date zijn – en dat terwijl het voor zowel de klant als voor ons minder tijd in beslag neemt. Voor de klant heeft dit vaak positieve gevolgen voor het bedrijfsresultaat. En de kans op fouten wordt door het gebruik van de herkenningssoftware verkleind.


De rapportagesoftware Comandi vertaalt de cijfers in een overzicht. Voorheen werden klanten soms overweldigd door losse cijfers die lastig visueel te maken waren. Comandi laat de cijfers, zoals opbrengsten ten opzichte van een bepaalde periode, in één oogopslag zien aan de hand van grafiekjes en metertjes en schetst hiermee een realistisch beeld van de huidige stand van zaken. Voor sommige klanten, zoals dierenklinieken en autobedrijven, bestaat zelfs branche specifieke software. Online ondernemen is daarom voor iedereen gunstig – of je nu met de computer bent opgegroeid of niet.


Samen bepalen we de juiste stap


Dat je op basis van real-time informatie kunt sturen en beslissingen kunt nemen, vormt in mijn optiek de meest waardevolle toevoeging van online ondernemen. Als de situatie zich voor doet dat een klant een investering wil doen en hiervoor een financiering nodig heeft, dan kunnen wij op basis van de actuele cijfers de klant hierin ondersteunen. We beschikken over de juiste informatie, zodat inzichtelijk is hoe de onderneming op dat moment ervoor staat, maar ook hoe deze positie zich over langere termijn heeft ontwikkeld. Samen bepalen we wat voor jou als ondernemer de juiste stap is. De juiste stap naar een financieel gezonde, succesvolle toekomst voor jouw bedrijf!


Heb je vragen over online ondernemen of heb je andere vragen? Neem gerust contact op met één van onze adviseurs.

Timo Schäffers
Administratie adviseur

 

Terug