12 april 2021

Ik ben er weer en heb er zin in!

Als trotse jonge moeder stort ik mij weer op mijn werk. Op 13 januari 2021 is onze dochter Nina geboren.

De afgelopen maanden was het zoeken naar de beste manier om onszelf en onze dochter de ideale start te geven. Kijken, observeren en daarna voortdurend aanpassen aan wat ik als de grootste verandering in mijn leven tot nu toe beschouw.

Nu ik er over nadenk lijkt het op ondernemen. Zeker in de huidige coronatijd wordt veel van iedere ondernemer gevraagd. Nadenken, bijsturen en voortdurend reageren op de maatregelen van de overheid en de wensen en behoeften van de klant. Zoals voor mij, het verse moederschap, een hele nieuwe ervaring is, geldt dat ook voor ondernemers.

Ondernemen in coronatijd vergt het uiterste van bedrijven. De voortdurende onzekerheid en het zoeken naar de juiste manier om je bedrijf door deze periode heen te loodsen en daarbij het contact met je klant niet te verliezen vraagt veel energie en innovatie. Als ik het spiegel op het ouderschap zijn durven creatief te zijn en vooral je eigen gevoel volgen hierbij de kernwoorden.

Zoals ik als moeder merk, is elk kind uniek. Natuurlijk zijn er handvatten om op terug te kunnen vallen, maar uiteindelijk heeft ieder kind zijn eigen wil en zoekt het op zijn eigen manier zijn weg in de wereld.

Voor ondernemers is dat eigenlijk niet anders, er bestaat niet één manier om te ondernemen in deze moeilijke tijd. Deze wereldwijde crisis vraagt van ondernemers, los van doorzettingsvermogen, ook en vóóral veel flexibiliteit.

Ik heb mijn werk ontzettend gemist. Tijdens mijn verlof heb ik gemerkt hoe fijn ik het contact met de klant vind en ik kijk er naar uit om samen met jullie de crisis achter ons te kunnen laten en samen verder aan een mooie toekomst te bouwen.  

Met vriendelijke groet,

Kimberley van der Meijs- Lankester

 

Terug