18 juli 2022

Mag je gebruik maken van de ondernemersaftrek?

Dit is een vraag die wij met regelmaat krijgen van mensen die willen of recent zijn gaan ondernemen. Nu is de vraag hoe ga je dit vormgeven? Stop je definitief met jouw vaste baan of ga je parttime ondernemen naast deze vaste baan? Hoe werkt het nu met de belasting? Kom je in aanmerking voor een ondernemersaftrek? Mijn collega's en ik krijgen deze vragen steeds vaker en in dit blog geef ik antwoord op de meestgestelde vragen.

Lees verder
14 juli 2022

Van eenmanszaak naar bv, nu of later?

De stap maken van eenmanszaak naar bv. Een gedachte die bij veel ondernemers speelt. Maar, wanneer maak je deze stap, of juist niet? “Financiële overwegingen spelen hierin de grootste rol. Elke ondernemer en zijn situatie is anders. Er is dan ook niet een direct antwoord op de vraag waar je goed aan doet. Het is geheel gebaseerd op persoonlijke en zakelijke situaties, waarbij Persoon Advies de ondernemer ondersteunt”, legt Ben den Heijer uit. We spraken twee ondernemers, met beide een eigen (en andere) situatie en gemaakte keuze.

Lees verder
30 juni 2022

We geloven dat het kan, ontspannen op vakantie als zelfstandig ondernemer

De zomervakantie staat voor de deur en gelukkig kunnen we door de verdere versoepelingen ook vakantieplannen maken. Voor de meeste betekent deze vakantie een aantal dagen of weken ontspanning. Even lekker weg en je hoofd leegmaken. Maar waar moet je als ondernemer rekening mee houden voor en tijdens je vakantie?

Lees verder
30 mei 2022

Schoon Westland aan het woord: ze staan écht voor je klaar!

Raymond Gregoire is een klant vanaf het eerste uur. De betrokkenheid is volgens Raymond, mede-eigenaar van Schoon Westland, typerend voor Persoon Advies. Hij vertelt over zijn situatie en de samenwerking.

Lees verder
10 mei 2022

In de maand mei of juni hebben werknemers recht op vakantiegeld

Traditioneel is de maand mei de maand van de uitbetaling het vakantiegeld. Werknemers hebben recht op vakantiegeld van minimaal 8 procent van het bruto jaarsalaris. Het bruto jaarsalaris is het vaste maandsalaris dat de werknemer heeft verdiend het afgelopen jaar van bijvoorbeeld de maanden mei t/m mei.

Lees verder
21 december 2021

Laat je inspireren

Wéér een lockdown, dit is op zijn zachts gezegd enorm balen! Opnieuw feestdagen zonder volle restaurants, winkels en de daarbij te verwachten top-omzetten. Ook dit jaar wordt er weer een beroep gedaan op de ondernemer in het vinden van mogelijkheden, zowel zakelijk als privé. Ondernemen is immers ook op zoek gaan naar de kansen die er wél liggen. Deze dagen zijn namelijk ook goed om eens extra tijd te besteden aan de administratief noodzakelijke dingen. We hebben, naar onze mening, de belangrijkste eruit gefilterd en kort toegelicht.

Lees verder