26 mei 2023

We geloven dat het kan, ontspannen op vakantie als zelfstandig ondernemer

De zomervakantie staat voor de deur en gelukkig kunnen we door de verdere versoepelingen ook vakantieplannen maken. Voor de meeste betekent deze vakantie een aantal dagen of weken ontspanning. Even lekker weg en je hoofd leegmaken. Maar waar moet je als ondernemer rekening mee houden voor en tijdens je vakantie?

Lees verder
8 mei 2023

In de maand mei of juni hebben werknemers recht op vakantiegeld

Traditioneel is de maand mei de maand van de uitbetaling het vakantiegeld. Werknemers hebben recht op vakantiegeld van minimaal 8 procent van het bruto jaarsalaris. Het bruto jaarsalaris is het vaste maandsalaris dat de werknemer heeft verdiend het afgelopen jaar van bijvoorbeeld de maanden mei t/m mei.

Lees verder
9 januari 2023

Klant aan het woord…in gesprek met Gast is Koning

In het centrum van ‘s-Gravenzande vind je de nummer 1 in hospitality: Gast is Koning. Er zit daar duidelijk een team met veel passie voor gastvrijheid. In 2007 begon het allemaal binnen de horecabranche, inmiddels weten nu ook andere branches zoals supermarkten en retail hen te vinden. We spraken eigenaar Frank Heijneman, al meer dan 10 jaar klant bij Persoon Advies.

Lees verder
25 november 2022

Pensioensparen

Het einde van 2022 nadert. Door in de laatste weken van het jaar nog eens kritisch naar bepaalde zaken te kijken, kan het inkomen en de bijbehorende belasting over dit jaar nu nog beïnvloed worden. Een prima product hiervoor is: pensioensparen in de vorm van een lijfrente- of een bankspaarproduct. Deze inleg is fiscaal aftrekbaar waardoor je feitelijk kunt stellen dat de Belastingdienst meebetaalt aan jouw pensioenpot. Win-win situatie!

Lees verder
21 oktober 2022

De investeringsaftrek

Het einde van het jaar nadert in snel tempo. Het laatste kwartaal is traditioneel heel druk voor de ondernemer en ook voor ons als Persoon Advies. De komende periode staat in het teken van het afronden van de laatste aangiften omzetbelasting van het derde kwartaal. Bovendien kijken we vooruit op het afronden van de financiële administratie van dit jaar.

Lees verder
5 september 2022

Elements Beach aan het woord: meteen een klik!

“Een ‘stoffig’ administratiekantoor is voor mij geen match. Als ondernemer wil ik dat er optimaal wordt meegedacht. Persoonlijk advies en goede begeleiding is voor mij een must.” Jennifer Grentz (eigenaar strandtent Elements Beach) weet wat ze wil, ook als het gaat om de invulling van de financiële administratie. Begin 2021 klopte ze aan bij Persoon Advies voor een eerste gesprek.

Lees verder