21 december 2021

Laat je inspireren

Wéér een lockdown, dit is op zijn zachts gezegd enorm balen! Opnieuw feestdagen zonder volle restaurants, winkels en de daarbij te verwachten top-omzetten. Ook dit jaar wordt er weer een beroep gedaan op de ondernemer in het vinden van mogelijkheden, zowel zakelijk als privé. Ondernemen is immers ook op zoek gaan naar de kansen die er wél liggen. Deze dagen zijn namelijk ook goed om eens extra tijd te besteden aan de administratief noodzakelijke dingen. We hebben, naar onze mening, de belangrijkste eruit gefilterd en kort toegelicht.

Lees verder
15 oktober 2021

Werkkostenregeling

Vorig jaar oktober klom ik in de pen om de werkkostenregeling (WKR) helder uiteen te zetten. In vergelijking met vorig jaar is er door de gevolgen van de coronapandemie een ding zeker veranderd; het thuiswerken.

Lees verder
30 augustus 2021

Online ondernemen: altijd up-to-date voor een succesvolle toekomst

Online ondernemen is een grote sprong vooruit voor ondernemers die hun boekhouding nog niet digitaal verwerken en een waardevolle uitbreiding voor ondernemers die willen meegroeien met de digitale ontwikkelingen. Het digitale tijdperk, waarin we leven vraagt hier immers meer en meer om. Waar klanten voorheen maandelijks of per kwartaal hun map of schoenendoos met papieren aanleverden, maakt online ondernemen het mogelijk om altijd up-to-date te zijn van de (financiële) situatie van het bedrijf. Een wereld van verschil – en wel in positieve zin, als je het ons vraagt. Wat online ondernemen nu precies omvat? En wat hier zo waardevol en interessant aan is? Daar vertel ik, Timo Schäffers, je graag alles over in dit blog.

Lees verder
13 juli 2021

Welke rechtsvorm past het best bij jou?

Door de stijgende economie en veranderingen in persoonlijke situaties, krijgen we bij Persoon Advies steeds vaker de vraag: “Is het voor mij niet voordeliger om mijn onderneming om te zetten naar een B.V.?” Of en wanneer dit voor jou voordelig is, is afhankelijk van verschillende factoren. De belangrijkste factoren hebben we voor jou op een rijtje gezet.

Lees verder
25 juni 2021

We geloven dat het kan, ontspannen op vakantie als zelfstandig ondernemer

De zomervakantie staat voor de deur en gelukkig kunnen we door de verdere versoepelingen ook vakantieplannen maken. Voor de meeste betekent deze vakantie een aantal dagen of weken ontspanning. Even lekker weg en je hoofd leegmaken. Maar waar moet je als ondernemer rekening mee houden voor en tijdens je vakantie?

Lees verder
19 mei 2021

In de maand mei of juni hebben werknemers recht op vakantiegeld

Traditioneel is de maand mei de maand van de uitbetaling het vakantiegeld. Werknemers hebben recht op vakantiegeld van minimaal 8 procent van het bruto jaarsalaris. Het bruto jaarsalaris is het vaste maandsalaris dat de werknemer heeft verdiend het afgelopen jaar van bijvoorbeeld mei t/m mei.

Lees verder