20 april 2018
Onderwerpen: ZZP Tips Advies MKB

Wat verandert er bij Persoon Advies door de AVG?

Nog even en dan is het 25 mei 2018 en gaat de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in. Persoon Advies verwerkt een grote hoeveelheid (gevoelige) persoonsgegevens, die wij nodig hebben om de wettelijke taken uit te voeren, waaronder het doen van fiscale belastingaangiftes. Om aan alle eisen van de wetgeving te voldoen hebben ook wij het 10-stappenplan op weg naar de AVG doorlopen.

 

Hoe gaan wij om met de AVG?

Aan de eisen van de bescherming van persoonsgegevens (Wbp), die al sinds 1995 van kracht is, verandert in principe niks. Echter worden onder de nieuwe AVG wetgeving strengere eisen gesteld aan de registratie van datalekken en krijgt u meer recht op uw privacy. De privacyrechten worden hiermee sterk verbeterd! De AVG legt dus meer verantwoordelijkheid bij bedrijven neer, die aan moeten kunnen tonen dat zij aan de privacyregels voldoen. 

Persoon Advies is druk bezig de laatste puntjes op de “i” te zetten, zodat ook wij volgens de nieuwe AVG wetgeving handelen. Denk hierbij onder andere aan: 

  • Het vastleggen van persoonsgegevens in een register.
  • Tweeweg verificatie met bijvoorbeeld Exact Online. 
  • Het veilig versturen van documenten.
  • Het opstellen van verwerkersovereenkomsten.

 

“Veilig” ondernemen doen we samen!

Persoon Advies is zich er goed van bewust dat zowel offline als online persoonsgegevens beschermd dienen te worden. Zodoende is de website voorzien van een SSL-certificaat, die ervoor zorgt dat kwaadwillende minder eenvoudig data kunnen onderscheppen die van en naar de website verzonden wordt. Daarnaast kunt u op onze website ook onze privacyverklaring terugvinden. Hierin staat omschreven welke privacygevoelige informatie wij verzamelen en voor welk doel wij dit doen.

 

Wat verandert er voor u als klant?

Verspreid over enkele weken zult u van ons uitgebreide informatie ontvangen over:

  • Veilig versturen van documenten via Filecap.
  • Activeren van de tweeweg verificatie binnen Exact Online.
  • De verwerkersovereenkomst, waarin vastgelegd staat dat wij in opdracht van u uw persoonsgegevens mogen verwerken. 

 

Wilt u weten waar  u staat en welke stappen u nog moet ondernemen?

Via deze link kunt u het 10 stappenplan terugvinden, waarmee u zich goed kunt voorbereid op de AVG. Middels het doorlopen van de punten, kunt u zien waar u staat en welke stappen u nog moet ondernemen. 

 

Persoon Advies,

Miranda de Gier
Office Manager

Terug