7 augustus 2014
Onderwerpen: Vakantiezaken

Vakantie, overdenken en vooruitkijken

Vakantie, een moment om de accu op te laden, terug te kijken op het afgelopen halfjaar en bovenal te genieten met het gezin. De beste ideeën creëer ik in perioden van rust. Nu is rust betrekkelijk met drie jonge kinderen. Toch is mijn hoofd weer ‘leeg’. 

Overdenken
Het afgelopen halfjaar is wederom gebleken dat je zaken in alle gradaties goed geregeld moet hebben. Wees bewust hoe je ze hebt geregeld. Ik heb al eerder gemeld dat ik dit jaar ga trouwen en daarvoor huwelijkse voorwaarden belangrijk zijn. Helaas heb ik recentelijk ook gemerkt dat dit belangrijk is bij overlijden.

Onlangs hebben wij afscheid moeten nemen van een goede klant. Ondanks het verdriet, was het mooi om te zien dat ze als ondernemers hun ‘zaken’, o.a. middels huwelijkse voorwaarden, goed op orde hadden. Het verzacht het leed niet, maar het maakt de omstandigheden wel minder belastend. Het kan flinke financiële gevolgen hebben als de overlijdensrisicoverzekering niet op orde is of er ineens veel erfbelasting betaald moet worden. Geen fijne zaken om vooraf over na te denken, dus verschuiven de meeste ondernemers het voor zich uit. Totdat het jezelf overkomt. Neem er vroegtijdig de tijd voor, is mijn advies.

Vooruitkijken
Onlangs heb ik samen met wat vrienden een bezoek gebracht aan de Scania fabriek in Zwolle. Dat was een inspirerend bezoek, waarin Scania liet zien zich te onderscheiden door de zgn. ‘lean’ methode te gebruiken. Interessant hoe zo’n bedrijf met medewerkers omgaat en ze vooral stuurt en motiveert door coaching. Als directie valt hier altijd van te leren. Zo nu en dan een kijkje nemen bij grotere organisaties, geeft inzicht. Zet je er toe en maak er tijd voor!

Als kantoor zijnde hebben we als speerpunt om steeds meer administraties online te verwerken. Een mooi proces dat groeit. Steeds meer klanten overtuigen we van de voordelen en soms de noodzaak. Als ondernemer is het goed om te kijken hoe het eerste halfjaar is gegaan. Wat is goed gegaan? Wat zou beter kunnen? Hoe zien de cijfers er uit? Overdenk, kijk vooruit en neem beslissingen, voor het te laat is.

Ik wens iedereen die nog niet op vakantie is geweest, heel veel plezier en rust toe!

 

Reinier Persoon,

Persoon Administraties & Advies

 

Terug