31 oktober 2016
Onderwerpen: ZZP Tips Advies MKB

Ondernemers, doe vooral wat u leuk vindt!

Afgelopen week heb ik op de Business Meeting van E-Payroll met aandacht naar het verhaal van Tom Coronel geluisterd. Zijn verhaal was niet zozeer inhoudelijk heel interessant, maar met zijn passie en enthousiasme kreeg hij het voor elkaar dat ik van begin tot eind geboeid bleef. Tom, bekend van de Allsecur reclames en zijn carrière als autocoureur, heeft diverse ondernemingen, waaronder koffiediscounter en plasma-discounter.

De sleutel tot enthousiasme is terug te vinden in zijn motto: “Doe vooral wat u leuk vindt.” Tijd wordt op die manier ondergeschikt en u krijgt er veel energie voor terug. Uiteindelijk leidt dat ertoe dat u sneller en beter in uw werk wordt. Laat dit nu precies de essentie zijn van het vak dat wij als ondernemers beoefenen. 

Ondernemers hebben geen baan van halfnegen tot vijf. Het vraagt meer tijd van u en niet alleen van uzelf, maar ook van uw gezin en omgeving. Zo kunt u het bijvoorbeeld niet permitteren om ziek te zijn. Zieke dagen worden namelijk niet doorbetaald, waardoor het werk mogelijk blijft liggen en zich opstapelt. Ook krijgt u als ondernemer te maken met wetgevingen, zoals de modelovereenkomst voor zzp’ers of met de Wet werk en zekerheid als u personeel in dienst heeft. U dient dus over meer kennis te beschikken dan alleen gerichte kennis over uw vakgebied.

Ik kan mij voorstellen dat dit een drempel is en u zich afvraagt of u nog wel moet gaan ondernemen. Als u het mij vraagt is mijn antwoord volmondig “JA!” Als u doet wat u leuk vindt, krijgt u er veel energie voor terug en dat is veel waard. Ondernemen is gewoon een heel leuk vak, geniet daarvan!

Denk niet in problemen, maar in oplossingen. U zal zichzelf blijven ontwikkelen en u wordt steeds sneller en beter in wat u doet. U moet zich zeker niet tegen laten houden door bijkomende administratieve zaken, daar helpen onze adviseurs u gewoon bij.

 

Persoon Advies

Reinier Persoon 
Directeur/specialist MKB

Terug