25 januari 2017

Breng uw jaarbudget in kaart

Budgetteren is van belang om te controleren of u maandelijks geld overhoudt of niet. Een budgetoverzicht geeft u inzicht in de jaarlijkse inkomsten en uitgaven. Zo kunt u voor uzelf nagaan of de bestedingen juist waren of niet en of hier verandering in moet komen om uw onderneming zo gezond mogelijk te houden. Budgetteren kunt u leren!

Wat zijn mijn uitgaven? 

Om uw budget in beeld te krijgen, is het van belang om op de hoogte te zijn van uw kosten en baten. Allereerst is het verstandig om een maand lang in een overzicht in bijvoorbeeld Excel bij te houden wat u uitgeeft. Zo krijgt u meer inzicht in de uitgaven, die u daarna kunt sorteren in groepen, zoals regulerende uitgaven en bijzondere uitgaven – daaronder vallen uitgaven die niet maandelijks terugkeren. 

Zo heeft u een overzicht van de vaste en variabele uitgaven, waarna u de jaarlijkse uitgaven in kaart kunt brengen.

Start vandaag nog met uw overzicht

Nadat u dit heeft gedaan, kunt u de inkomsten met uw uitgaven vergelijken. Op dat moment start het echte balanceren! U krijgt grip op de financiële situatie en met die uitkomst kunt u aan de slag om grip op uw budget te krijgen. 

Een Excel overzicht is een makkelijke, maar beperkte manier om uw budget inzichtelijk te maken. Om 24/7 uw financiële gegevens en klantgegevens bij de hand te hebben, raad ik de Exact Online app aan. Zo kunt u gemakkelijk inschatten of uw investering in uw budget past en heeft u op ieder moment inzicht in uw financiële situatie.

Voor een duidelijk inzicht in uw budget staan onze adviseurs voor u klaar. Het is van belang om frequent met uw persoonlijke adviseur te toetsen of uw werkelijke cijfers nog in de pas lopen met het vastgestelde budget. Waar nodig kan uw adviseur dan tijdig bijsturen! Wij ondersteunen u graag bij het zo gezond mogelijk maken van uw onderneming, want dat is samen ondernemen.

 

Persoon Advies

Reinier Persoon
Directeur/specialist MKB

Terug