14 juli 2015
Onderwerpen: MKB Personeel Advies Tips

Vrijdagmiddagborrel ook fiscaal lekker

Voortaan zegt u proost op het weekeinde! Wanneer met regelmaat op het bedrijf een borrel wordt georganiseerd, met drankjes en kleine hapjes, is dit belastingvrij. Deze versnaperingen vallen onder de ‘kleine consumpties’ op de werkplek, waarvoor de nihilwaardering geldt. 

Let op: wanneer de borrel dusdanig wordt aangekleed met veel hapjes, waardoor een maaltijd ontstaat, geldt deze nihilwaardering niet meer. In deze situatie is de regeling voor ‘kantinemaaltijden’ van toepassing. U moet dan € 3,40 per maaltijd meenemen als loon voor elke werknemer die de maaltijd heeft genoten. 

 

Een borrel buiten de deur

Als u de borrel liever op een andere locatie dan op uw bedrijf organiseert dan gaat deze nihilwaardering niet op. De kosten van de borrel en het eten of de hapjes (inclusief btw) vormen dan het voordeel voor de werknemer. Over deze kosten moet loonheffing worden afgerekend tenzij u deze zaken in uw vrije ruimte kunt onderbrengen. Wij raden u aan om ook dit te voorkomen.

De vrijdagmiddagborrel op het bedrijf is belastingvrij. Als u de hapjes niet te uitgebreid maakt en de borrel op uw bedrijf houdt, smaken deze ook fiscaal lekker.

Terug