Nieuws

Het wijzigen van je rekeningnummer bij de Belastingdienst verandert per 4 juli 2023

Vanaf 4 juli 2023 kun je als ondernemer het bankrekeningnummer niet meer wijzigen via het Persoonlijk Domein voor Ondernemers (PDO). Vanaf deze datum is dit alleen nog maar mogelijk via Mijn Belastingdienst Zakelijk (MBDZ). We vertellen graag op welke manier je dan de wijziging kan doorgeven.

Rekeningnummer doorgeven of wijzigen via MBDZ

Via MBDZ is het al langere tijd mogelijk om je zakelijk rekeningnummer op te geven of te wijzigen. Het inloggen kan met jouw DigiD, eHerkenning of eIDAS. Op welke manier je moet inloggen is afhankelijk van de rechtsvorm van jouw onderneming. Op de site bij de Belastingdienst hulp bij inloggen lees je hier meer over.

Kan het doorgeven of wijzigen ook op papier?

Ja, dit is ook mogelijk. Je kan het opgeven of wijzigen van je rekeningnummer ook schriftelijk doen. Hiervoor kun je gebruik maken van het formulier Opgaaf rekeningnummer ondernemers.

Heb je een onderneming die niet staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel?

Wanneer je onderneming niet staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel maar je maakt op dit moment wel gebruik van het PDO dan verandert er voor jouw voorlopig niks. Je kan jouw rekeningnummer vooralsnog gewoon door blijven geven via het PDO.