28 augustus 2017
Onderwerpen: ZZP MKB Advies Tips

Nieuwsfeiten week 34 van 2017

Een nieuwe week waarin we ingaan op de bijtelling voor de 500 kilometergrens, de aanvraag van een A1/Certificate of coverage en de publicatie van de meestgestelde vragen. 

Toch bijtelling onder de 500 kilometergrens

Het is van belang dat wanneer u gebruikmaakt van een auto van de zaak, er ook een sluitende rittenadministratie aanwezig is. De rechter heeft hier de volgende uitspraak over gedaan. 

Vraag op tijd uw A1/Certificate of coverage aan

Wanneer u als zelfstandige in het buitenland gaat werken, bent u niet meer verzekerd voor de Nederlandse verzekeringen, zoals AOW of kinderbijslag. U bent dan in het land waar u werkt verzekerd. Vraag daarom tijdig een A1/Certificate of coverage aan. Zonder het certificaat kunt u officieel niet aan de slag in het buitenland. Meer hierover in het nieuwsbericht.

Belastingdienst publiceert meest gestelde vragen

Toeslagen worden altijd eerst verstrekt als voorschot door de Belastingdienst. Het kan zijn dat de ontvanger achteraf recht op een lagere toeslag blijkt te hebben. Het te veel ontvangen bedrag moet dan worden terugbetaald. Als dat niet tijdig gebeurt, ontstaat een toeslagschuld. De meest gestelde vragen en antwoorden over de manier waarop deze verrekening plaatsvindt, zijn gepubliceerd op het Forum Fiscaal Dienstverleners van de Belastingdienst. Hieronder vindt u alle vragen en antwoorden. In het nieuwsbericht gaan we in op de meest gestelde vragen. 

Terug