4 juni 2018
Onderwerpen: ZZP MKB Advies Tips

Nieuwsfeiten mei 2018

De maand mei liet ons bijna denken dat het al zomer was! Heeft u ook al heerlijk genoten van dit weer en heeft u misschien al een bezoekje aan het strand gebracht? Wij hebben de hoogtepunten van mei voor u op een rijtje gezet. Lees onder andere over hoeveel btw u verschuldigd bent over de omzet uit digitale verkopen, de nieuwe KOR, een hogere WOZ-waarde door zonnepanelen en meer. Leest u mee?

Hoeveel btw over de omzet uit digitale verkopen?

De omzetten uit webshops en webwinkels blijven nog steeds stijgen. Ook daarover bent u omzetbelasting verschuldigd. Stel, uw klanten betalen in uw webwinkel met creditcard of via iDeal. Waarover bent u dan btw verschuldigd? Lees verder voor handige tips over de juiste btw afhandeling.

De nieuwe KOR

De kleine ondernemersregeling (KOR) zal per 1 januari 2020 vervangen moeten worden door de omzetgerelateerde vrijstellingsregeling voor ondernemers van belasting (OVOB). U bent vrij te kiezen deze te gebruiken; het is namelijk niet verplicht. Wilt u dit nieuwsbericht helemaal lezen, klik dan hier

Pas op met samengestelde facturen!

Als goederen of diensten deels betrekking hebben op uw onderneming, maar ook deels privé zijn, is het oppassen geblazen. Dat geldt voor iedere ondernemer, maar ook voor bv’s. Hoe voorkomt u fiscale problemen daarmee? Dat kunt u lezen in ons nieuwsbericht.

Seizoenswerker is ondernemer

Een zzp’er verrichtte seizoenswerk voor één opdrachtgever. Anders dan de inspecteur vond de belastingrechter dat hij een ondernemer was. Waarom vindt de inspecteur dit en wat vindt de rechter hier van?

Wat werkt beter, een los navigatiesysteem of een app?

Wat werkt nu eigenlijk het beste als de zakenreiziger met de auto op pad moet; een los navigatiesysteem of een app voor op de smartphone? De Consumentenbond zocht dit uit, en de keuze blijkt vooral af te hangen van de hoeveelheid uren die iemand onderweg is.

Een hogere WOZ-waarde door zonnepanelen

Duurzaamheid en groene energie spelen een steeds grotere rol in de maatschappij en er worden vaker zonnepanelen op huizen geplaatst. Is het werkelijk zo dat zonnepanelen worden beschouwd als onroerend goed? Hier heeft het Hof Arnhem-Leeuwarden onlangs uitspraak over gedaan.

Terug