17 april 2020

Corona update 17 april 2020

NOW regeling

Had u alvorens de NOW regeling van kracht werd reeds werktijdverkorting (wtv) aangevraagd? Dan werd deze aanvraag automatisch omgezet naar de NOW regeling en gaat het UWV bij u extra gegevens zal opvragen over de omzet.

Nu hebben wij vernomen dat het UWV op 4 april correspondentie per post of per e-mail heeft verzonden naar de bedrijven om deze extra gegevens op te vragen. Wanneer u een brief heeft ontvangen, moet u voor 30 april 2020 de ontbrekende gegevens aanleveren, zodat de NOW aanvraag in orde gemaakt kan worden.

Let op: Bij het NOW formulier van het UWV wordt u gevraagd om het zaaknummer van uw wtv-aanvraag in te vullen. Hier vult u het nummer in dat vermeld staat bij 'zaak' in de onderwerpregel van de ontvangstbevestiging van uw aanvraag voor werktijdverkorting die u per e-mail heeft ontvangen. Bestaat dit nummer van uw aanvraag uit 5 cijfers? Vul op het NOW formulier dan eerst een '0' in bij het zaaknummer.

 

Bijzonder uitstel van betaling

Heeft u de naheffingsaanslag voor uw omzetbelasting en/of loonheffing over het tijdvak februari 2020 ontvangen en u wilt gebruik  maken van de regeling bijzonder uitstel van betaling?

Belangrijk is dan dat u de ontvangen naheffingsaanslag per e-mail verstuurd naar belastingdienst@persoonadvies.nl, zodat wij de aanvraag voor u kunnen verzorgen.

Zonder naheffingsaanslag kunnen wij voor u geen uitstel aanvragen!

 

Nieuwe SBI-codes

De regeling Tegemoetkoming schade COVID-19 (TOGS) staat sinds 15 april 2020 open voor ondernemers in diverse contactgroepen. Ook kleinere mkb-winkeliers in de food, toeleveranciers en dienstverlening zoals taxibedrijven zijn toegevoegd.

Voor gedupeerde zorgondernemingen zoals tandartspraktijken en fysiotherapeuten geldt dat zij vanaf 22 april 2020 de aanvraag kunnen indienen.

Terug