7 juli 2016
Onderwerpen: Advies Tips

Zo dient u een aanvraag A1/certificate of coverage in

In veel landen controleert een arbeidsinspectie of u sociaal verzekerd bent. Met een formulier A1/certificate of coverage kunt u dit bewijzen. Zonder dit formulier mag u in sommige landen niet werken. Allereerst maakt de SVB (Sociale Verzekeringsbank) onderscheid tussen een zelfstandige en een werkgever.

Zelfstandige (dga)

Bent u een zelfstandige? Dan kunt u een A1/certificate of coverage aanvragen met uw DigiD via Mijn SVB. Als u als zelfstandige buiten Nederland gaat werken bent u niet meer verzekerd voor de Nederlandse sociale verzekeringen, zoals AOW, kinderbijslag en nabestaandenuitkering (Anw). U bent dan verzekerd in het land waar u werkt. Werkt u alleen tijdelijk buiten Nederland? Dan blijft u wel in Nederland verzekerd als u aan de voorwaarden voldoet. Wij noemen dit detachering.


Werkgever

U kunt via het internet gemakkelijk online een A1/certificate of coverage aanvragen. Vergeleken met een papieren aanvraag hoeft u dan veel minder gegevens in te vullen en heeft u vaak binnen een week bericht. U kunt tevens de voortgang van uw aanvragen online bekijken.

Terug