29 april 2021

Meerdere auto’s van de zaak en de bijtelling. Hoe zit dat?

De Belastingdienst heeft besloten de wijziging voor de berekening van de bijtelling voor privégebruik van de auto niet per 1 januari 2021 maar uitstellen naar 2022.

Heeft u als dga gelijktijdig meerdere auto’s van de BV ter beschikking of heeft u als werkgever gelijktijdig meer dan één auto aan een werknemer ter beschikking gesteld, dan geldt de bijtelling voor de auto(‘s) waarmee u of uw werknemer op jaarbasis meer dan 500 kilometer rijdt.

Dat is niet de enige wijziging, want daarbij moet er voortaan ook rekening gehouden worden met het aantal rijbewijzen binnen het gezin.

 

Bijtelling 2021

Voor 2021 veranderd er voor u en uw werknemers nog niks. Tot en met 2021 telt u, zoals u gewend bent, bij voor de auto(’s) met de hoogste cataloguswaarde.

 

Waar moet u in 2022 rekening mee houden?

Vanaf 1 januari 2022 is de wijziging van de Belastingdienst wel van kracht. Heeft u dan als dga meerdere auto’s van de BV ter beschikking of heeft u aan een werknemer meerdere auto(‘s) ter beschikking gesteld, dan geldt de bijtelling privégebruik voor de auto(‘s) met de hoogste bijtelling.

Meer over de verandering van de bijtelling kunt u teruglezen op Belastingdienst.nl/bijtelling auto per 2022

Terug