20 november 2018
Onderwerpen: ZZP MKB Advies Tips

Saaie administratieve baan? Echt niet!

Zo’n paar keer per jaar ontmoet iedereen wel nieuwe mensen. Eén van de eerste vragen is vaak: “Wat doe je voor werk”? Als je dan vertelt, dat je op een administratiekantoor werkt en de administratie van ondernemers verwerkt, krijg ik vaak de vraag of dat niet ontzettend saai is: de hele dag met cijfertjes werken en achter een bureau zitten? 

Heel even stel ik mijzelf dan ook die vraag: is het saai, is het eentonig? Ik zit inderdaad de hele dag achter een bureau en toch vind ik het niet saai! Het leukste aan mijn werk vind ik het klantcontact. Nadat de administratie weer is bijgewerkt, neem ik vaak even persoonlijk contact op met de klant. We nemen de zaken door die opvallen, bijvoorbeeld de omzet, openstaande facturen en het resultaat. Daarnaast vind ik het belangrijk om te horen hoe het met de klant zelf gaat. Hierbij komen natuurlijk ook niet zakelijke onderwerpen ter sprake. Dat is nu precies wat het zo leuk maakt! 

Behalve het contact met de klant is het ook interessant om wat dieper in de administratie te duiken. Dus niet alleen de mutaties in het systeem verwerken, maar juist ook de consequenties hiervan bekijken. Deze kunnen namelijk financiële of fiscale gevolgen hebben voor het bedrijf, maar ook voor de ondernemer zelf. 

Door de jaren heen verandert er van alles: regelgeving, wetgeving, klantenbestand, werkomgeving, manier van werken etc. Ook dat zorgt dat mijn werk interessant en boeiend blijft!

Die paar keer per jaar, dat ik mijzelf de vraag stel of mijn werk saai is, kom ik keer op keer weer tot dezelfde conclusie: mijn werk als administratieadviseur is écht niet saai!


Persoon Advies, 

Léonie van ‘t Hoff
Administratie adviseur

Terug