Gerelateerde artikelen

U heeft gezocht op: Wetswijziging.
We hebben 62 resultaten voor u gevonden.

Nieuws
2 mei 2017
Onderwerpen: Wetswijziging Advies Tips

Telefoontoestel gevolgen voor hypotheek

Op 1 mei was het zover. De Wet op financieel toezicht trad toen volledig in werking voor de telecomsector. Voldoet u aan de inkomenstoets bij het aanschaffen van een nieuw telefoontoestel? Lees hier wat de wet precies inhoudt en voor wie deze gevolgen heeft.

Lees verder
Nieuws
19 april 2017
Onderwerpen: Wetswijziging Advies Tips

Register grootaandeelhouder voor iedereen geopend

De invoering van een zogenoemd UBO-register in Nederland komt een stap dichterbij, nu het wetsvoorstel daar klaar voor is. In het register komen alle grootaandeelhouders van Nederlandse ondernemingen te staan en de basisgegevens worden voor iedereen toegankelijk.

Lees verder
Nieuws
20 maart 2017
Onderwerpen: Wetswijziging Advies Tips

Definitieve streep door dga-pensioen

Het opbouwen van pensioen in eigen beheer voor de dga is nu echt verleden tijd. De Eerste Kamer heeft op 7 maart 2017 ingestemd met het uitfaseren van het dga-pensioen, waardoor de wet in principe op 1 april 2017 ingaat.

Lees verder
Nieuws
10 februari 2017

Dga heeft genoeg tijd voor afkopen pensioen

Het kabinet wil af van de regeling waarbij dga’s, in hun eigen bv of in een pensioen-bv, een voorziening opbouwen voor hun oude dag. Deze regeling moet worden omgezet naar een pensioenverplichting of worden afgekocht. Heeft u als dga uw pensioen in eigen beheer, dan heeft u voor het omzetten of afkopen volgens staatssecretaris Wiebes van Financiën nog voldoende tijd.

Lees verder
Nieuws
30 november 2016
Onderwerpen: Belasting MKB Wetswijziging

Onderhoudskosten monumenten ook komend jaar fiscaal aftrekbaar

In tegenstelling tot eerdere berichten wordt de fiscale aftrekregeling voor onderhoudskosten aan monumentenpanden niet per 1 januari 2017 beëindigd. U kunt dus in ieder geval ook komend jaar gebruikmaken van deze aftrekpost.

Lees verder
Nieuws
21 november 2016
Onderwerpen: Wetswijziging Advies Tips

Huur werkruimte zzp’er niet aftrekbaar

Staatssecretaris Wiebes van Financiën komt binnenkort met een nota van wijziging, waarin is opgenomen dat zzp’ers hun huur niet meer mogen aftrekken als zij 10% van de huurwoning als werkruimte gebruiken. Hiermee wordt het eerdere oordeel van de Hoge Raad aan de kant geschoven.

Lees verder