Gerelateerde artikelen

U heeft gezocht op: Personeel.
We hebben 135 resultaten voor u gevonden.

Nieuws
25 mei 2018
Onderwerpen: MKB Personeel Advies Tips

Regels voor (jonge) vakantiewerkers

De examenperiode is afgelopen en in juni is de kans groot dat jongen ook bij uw bedrijf aankloppen voor een vakantiebaan. Jongeren zijn aantrekkelijke medewerkers tijdens de vakantieperiodes. Ze zijn flexibel, kunnen vaste medewerkers die op vakantie zijn tijdelijk vervangen en kunnen zich zelfs ontwikkelen tot een nieuwe vaste medewerker.

Lees verder
Blog
1 december 2017
Onderwerpen: MKB Personeel Advies

Wat kost een werknemer in vaste dienst u in 2018?

Voordat u daadwerkelijk de keuze maakt om een werknemer in loondienst te nemen, is het goed om een helder overzicht van de kosten te hebben. Reinier geeft in zijn blog een duidelijke vergelijking van wat een werknemer u in vaste dienst of als uitzendkracht zou kosten in 2018. Heeft u meer informatie over de kosten, dan kunt u zelf eenvoudig berekenen wat een werknemer u per jaar, maand of uur gaat kosten.

Lees verder
Nieuws
11 april 2017

Bijverdiengrens kinderbijslag 2017

Neemt of heeft u jongeren in dienst, dan is het verstandig als u hen erop wijst dat ze niet onbeperkt kunnen bijverdienen. Als ze te veel verdienen, krijgen hun ouders namelijk geen kinderbijslag en kindgebonden budget meer.

Lees verder
Nieuws
4 april 2017
Onderwerpen: ZZP Personeel Advies Tips

Toch een dienstbetrekking?

Zzp’ers die achteraf toch een dienstverband blijken te hebben, hoeven niets te vrezen. De fiscus zal slechts bij misbruik loonheffing naheffen bij de opdrachtgever. Deze kan de naheffing verhalen op de opdrachtnemer, die dit weer kan verrekenen met de inkomstenbelasting. Nageheven premies kunnen niet verhaald worden.

Lees verder
Nieuws
30 maart 2017
Onderwerpen: ZZP MKB Personeel

Geen prijsafspraken voor zzp’ers in cao

Sociale partners mogen in de cao geen minimumtarieven voor zzp’ers afspreken. Dat heeft de Autoriteit Consument en Markt (ACM) laten weten. Deze prijsafspraken zouden namelijk ten koste gaan van de concurrentie tussen de zelfstandig ondernemers.

Lees verder
Nieuws
23 maart 2017
Onderwerpen: Personeel Advies Tips

Toeslagen voor uw kind(eren)?

Als u een kind of meer kinderen heeft, kunt u in aanmerking komen voor een kindgebonden budget en voor kinderopvangtoeslag. Het is een goede gewoonte om jaarlijks, zodra het inkomen definitief bekend is, na te gaan of u recht heeft op een toeslag.

Lees verder