Gerelateerde artikelen

U heeft gezocht op: Belasting.
We hebben 87 resultaten voor u gevonden.

Nieuws
23 juni 2017
Onderwerpen: Belasting ZZP Advies

Onderzoek naar BSN in btw-nummers

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) onderzoekt of zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) uitgezonderd moeten worden van de plicht om hun btw-nummer op hun website te publiceren. Aan de hand van hun btw-nummer is namelijk het burgerservicenummer (BSN) van deze ondernemers te achterhalen.

Lees verder
Nieuws
7 juni 2017
Onderwerpen: Belasting Advies Tips

Digitaal bezwaar en beroep aantekenen

U kunt steeds vaker digitaal bezwaar en beroep aantekenen. Daarvoor gelden wel aparte voorwaarden. Eén ervan betreft de termijnen. Houd deze met uw adviseur in acht, als u wilt voorkomen dat u sowieso ongelijk krijgt.

Lees verder
Nieuws
13 april 2017
Onderwerpen: Belasting Advies Tips

Inspecteur komt niet weg met matige onderbouwing

Bij de zogeheten omkering van de bewijslast is het in principe aan de belastingplichtige om aan te tonen dat een aanslag niet klopt. Maar dan nog komt de inspecteur er niet mee weg om een matig onderbouwde schatting van de inkomsten te geven. De rechtbank in Haarlem tikte een inspecteur hiervoor onlangs op de vingers.

Lees verder
Nieuws
11 april 2017

Bijverdiengrens kinderbijslag 2017

Neemt of heeft u jongeren in dienst, dan is het verstandig als u hen erop wijst dat ze niet onbeperkt kunnen bijverdienen. Als ze te veel verdienen, krijgen hun ouders namelijk geen kinderbijslag en kindgebonden budget meer.

Lees verder
Nieuws
28 maart 2017
Onderwerpen: Belasting Advies Tips

Geen kostenverhoging voor VPB

De aftrek voor bepaalde algemene kosten is afgelopen jaar omhooggegaan van 73,5% (2016) naar 80%. De aanpassing van deze aftrek geldt echter niet voor organisaties die vennootschapsbelastingplichtig zijn. Voor hen blijft de aftrek 73,5%.

Lees verder
Nieuws
27 maart 2017

Aansprakelijkheid btw-schuld fiscale eenheid

Ondernemingen die een fiscale eenheid vormen voor de btw zijn apart aansprakelijk voor belastingschulden binnen de eenheid. De Hoge Raad oordeelde onlangs dat de aansprakelijkheid ook nog geld als de ondernemingen, waar deze schulden betrekking op hebben, inmiddels failliet zijn.

Lees verder