Gerelateerde artikelen

U heeft gezocht op: Advies.
We hebben 335 resultaten voor u gevonden.

Nieuws
25 oktober 2018
Onderwerpen: ZZP Tips Advies MKB

Verschil tussen bedrijfsovernames

Er komt een moment waarop een ondernemer afscheid neemt van zijn onderneming. Dat kan uiteenlopende redenen hebben. Vanwege de complexe financieringsaspecten rond persoonlijke ondernemingen zijn in de praktijk vele vormen van bedrijfsoverdracht denkbaar. De belangrijkste zijn de ‘geruisloze’ en de ‘ruisende’ overdracht. Maar wat zijn de verschillen hiertussen?

Lees verder
Nieuws
19 oktober 2018
Onderwerpen: ZZP Tips Advies MKB

Belastingschulden komen van pas bij matiging vergrijpboete

Bij een controle bij bedrijf X bleek dat facturen later werden geboekt dan het moment waarop zij waren uitgereikt, waardoor btw werd verschoven naar een later tijdvak. Dit bedrijf stelde dat zij dit deed om de btw later te kunnen betalen. Op jaarbasis werd echter het juiste bedrag aan btw betaald. De inspecteur legde een vergrijpboete van 30% op. Waarbij bedrijf X in hoger beroep ging. Lees verder.

Lees verder
Nieuws
17 oktober 2018
Onderwerpen: ZZP Tips Advies MKB

Dividendbelasting niet afgeschaft

Het kabinet heeft definitief besloten om de veelbesproken dividendbelasting niet af te schaffen. Lees verder om te zien welke maatregelen het kabinet heeft opgesteld.

Lees verder
Nieuws
9 oktober 2018
Onderwerpen: ZZP Tips Advies MKB

Veranderingen box 3-heffing in 2019

Staatssecretaris Snel van Financiën heeft de percentages van het forfaitair rendement in box 3 voor het jaar 2019 onlangs bekendgemaakt. De vrijstelling voor de heffing gaat daarnaast omhoog, van € 30.000 per persoon, naar € 30.360 per persoon.

Lees verder
Nieuws
4 oktober 2018
Onderwerpen: ZZP Tips Advies MKB

Zzp’ers verplichten om pensioen op te bouwen

Te veel zelfstandig werkenden denken volgens het Nationaal Instituut voor Budgetverplichtingen niet goed na over hun latere financiële situatie. Daarom vinden zij dat iedereen automatisch voor het pensioen moet gaan sparen.

Lees verder
Nieuws
20 augustus 2018
Onderwerpen: Tips Advies Over ons

Wat houdt de WWFT voor mij in?

De Wet ter voorkoming van Witwassen en Financiering van Terrorisme (WWFT) is een belangrijke strijd tegen terrorisme en witwassen. Dit brengt verplichtingen met zich mee voor onder andere banken, verzekeraars en accountants. Maar wat betekent het voor u als klant van Persoon Advies? We geven u antwoord in ons nieuwsbericht.

Lees verder