1 augustus 2018
Onderwerpen: ZZP Tips Advies MKB

Nieuwsfeiten juli 2018

De zomer van 2018 staat nu al in de boeken als een van de warmste en zonnigste ooit. We hebben voor u weer een overzicht gemaakt van de belangrijkste nieuwsberichten uit juli. Ze gaan onder andere over spookfacturen, boetes bij belastingfraude en veranderingen in de wetgeving. Lees mee en u bent weer volledig op de hoogte.

Schendt de Belastingdienst de privacywet?

In het btw-nummer van ondernemers met een eenmanszaak verwerkt de Belastingdienst het persoonlijke burgerservicenummer van de eigenaar. Overtreedt de Belastingdienst hiermee de privacywet? In dit nieuwsbericht leest u hier meer over.

Ook spookfacturen bij kleine organisaties

Bekijk binnenkomende facturen kritisch, voordat u een handtekening zet. Vooral kleine organisaties zijn steeds vaker doelwit van criminelen, die spookfacturen en nepcontracten aanbieden. Weten welke maatregelen u kunt nemen, zodat u niet onterecht een factuur betaalt? Lees dan verder.

Verzuimboete of een vergrijpboete?

De Belastingdienst heeft een aantal mogelijkheden om belastingplichtigen te straffen als zij niet voldoen aan bepaalde belastingverplichtingen. Een van die mogelijkheden is dat boetes worden opgelegd. Hierbij zijn twee soorten boetes te onderscheiden. Leest u mee?

De nieuwe KOR aangepast

Eerder dit jaar werd de nieuwe KOR aangekondigd. Staatssecretaris Snel van Financiën heeft in een besluit aangegeven dat er alleen geen terugwerkende kracht meer wordt toegekend aan de kleineondernemersregeling (KOR) voor de btw. Wilt u weten wat er precies gaat veranderen?

Frieda

Terug