1 september 2018

Nieuwsfeiten augustus 2018

Augustus, beter bekend als de maand van de zomervakantie, is rustig geweest qua fiscaal en financieel nieuws. Toch hebben we vier belangrijke artikelen voor u gevonden, die gaan over de belastingplannen van 2019, het belang van uren tellen en bijhouden voor de fiscus, de naderende btw-verhoging en waar u op moet letten bij het afsluiten van een stakingslijfrente. 

Wat gaat het Belastingplan 2019 ons brengen?

Over een paar weken is het alweer Prinsjesdag. Dan zal ook het Belastingplan 2019 worden gepresenteerd. Wat gaat er op fiscaal gebied allemaal veranderen de komende jaren? Wij vertellen het in dit nieuwsbericht.

Lage btw-tarief gaat van 6 naar 9 procent

Het kabinet wil het lage btw-tarief verhogen van 6% naar 9%. Deze verhoging geldt per 1 januari 2019. Hoe u zich hier het beste op voor kunt bereiden, leest u in dit nieuwsbericht.

Opletten geblazen bij het afsluiten van een stakingslijfrenteBij het staken of overdragen van een onderneming is inkomstenbelasting verschuldigd over de stakingswinst. Om belastingheffing te voorkomen, wordt er vaak een stamrecht bedongen. We laten u graag weten waar u voor op moet passen als u kiest om een stakingslijfrente af te sluiten

Uren tellen en bijhouden voor de fiscus

1.225 uur werken voor de zaak in een kalenderjaar levert zelfstandigenaftrek (€ 7.280,-) op. Dat moet u echter wel aannemelijk kunnen maken. Maar hoe kunt u dat nu het beste doen?
Lees verder.

Terug