1 mei 2018
Onderwerpen: Tips Advies MKB ZZP

Nieuwsfeiten april 2018

We hebben een feestelijke Koningsdag achter de rug en zijn klaar om deze nieuwe maand vol goede moed te starten. Natuurlijk krijgt u van ons weer het overzicht van de nieuwsfeiten van afgelopen maand. Met dit keer onder andere: de aftrek van giften in uw belastingaangifte, voorkeur van dga’s voor wat betreft hun pensioen, uw digitale bewaarplicht en de voorwaarden om te converteren, veranderende aanpak van cybercriminelen en reuring rondom de dividendbelasting. Leest u mee? 

Cybercriminelen blijven aanpak aanpassen

De meeste werknemers zijn inmiddels goed op de hoogte van de gevaren van phishing. Daardoor is deze vorm van social engineering voor cybercriminelen niet lucratief genoeg meer. Ze proberen nu op een andere manier medewerkers te verleiden om op een link te klikken. Benieuwd wat ze doen? Check het in ons nieuwsbericht

Dividendbelasting zorgt weer voor reuring

Opnieuw doet de dividendbelasting stof opwaaien in politiek Den Haag. Het kabinet wil af van de taks, die nu nog wordt geheven op de winstuitkering van bedrijven aan hun aandeelhouders, maar wil geen inzage geven in alle informatie waarop dat voorgenomen besluit is gebaseerd. Meer over deze reuring leest u hier 

Digitale bewaarplicht en voorwaarden om te converteren

Als ondernemer kunt u niet meer zonder digitale hulpmiddelen. Omzetting van papier naar digitaal is mogelijk indien u aan de vijf genoemde voorwaarden voldoet. Ook uw digitale gegevens inzake uw administratie dient u in beginsel zeven jaar te bewaren. Gooi, net als bij een papieren administratie, iets niet te snel weg.

Aftrek van giften in uw aangifte over 2017

Veel ondernemers geven aan goede doelen of doen vrijwilligerswerk. Ga na of u voor giften die u in 2017 heeft gedaan, recht heeft op giftenaftrek. Denk daarbij ook aan een niet ontvangen vrijwilligersvergoeding en aan niet gedeclareerde kosten. Uw adviseur ziet dit niet in uw bankbescheiden, u moet hem hier dus zelf attent op maken.  


Voorkeur van dga’s: pensioen in eigen beheer afkopen

Directeuren-grootaandeelhouders (dga’s) hebben vorig jaar massaal gebruikgemaakt van de fiscaal aantrekkelijke afkoopregeling voor hun pensioen in eigen beheer. Staatssecretaris Snel van Financiën zag dan ook € 3,3 miljard aan loonheffingen in de schatkist belanden in plaats van de oorspronkelijk geraamde € 2,1 miljard. Lees meer over het afkopen van pensioen in eigen beheer.

Terug