Efficiënt uw kostbare tijd indelen door complete ontzorging

Bent u zzp’er of bent u van plan om binnenkort uw eenmanszaak op te starten? Dan raden wij u aan om de administratie uit handen te geven, zodat u zich volledig op dagelijkse werkzaamheden kunt richten. Als zzp’er komt er al voldoende op u af en kunt u uw tijd het best zo efficiënt mogelijk indelen. 

Wij voorzien u van alle informatie

Door gedegen bedrijfsadvies en administratieve ondersteuning helpen wij u graag verder te komen dan waar u nu staat. Onze persoonlijke adviseurs geven u richting, sturing en helpen u bij vragen als: ‘Waar moet ik rekening mee houden?’, ‘Wanneer moet ik reserveren?’, ‘Is mijn huidige uurtarief wel het juiste tarief?’ en ‘Wat zijn mijn voordelen en risico’s?’.

Zelf veel doen?

Wilt u liever zelf uw boekhouding bijhouden en uw financiële gegevens scannen, uploaden en boeken? Dan is het handig om te werken met het online boekhoudprogramma van Exact Online, ook wij werken hier namelijk mee. Voordat u uw btw-aangifte daadwerkelijk indient, raden wij u aan om deze altijd door één van onze adviseurs laten controleren.  

Laagdrempelig en bereikbaar

Wij streven er samen met u naar dat uw onderneming gezond blijft en een goed toekomstperspectief heeft. Bij ons bent u welkom en u kunt altijd contact met onze adviseurs opnemen. Loop gewoon even binnen of stel uw vraag telefonisch of per e-mail, net waar u de voorkeur aan geeft. 

Tip van de sluier

Wij houden u middels onze website op de hoogte van het laatste nieuws, maar willen u als zzp’er sowieso deze tips meegeven: 

  • Zet uw inkoopfacturen direct in de boekhouding, zodat u de btw over uw inkopen direct af kunt trekken van uw btw-aangifte
  • Stuur zo snel mogelijk facturen naar uw klanten. Hoe langer u wacht met factureren, hoe slechter uw financiële positie wordt.
  • Onderhandel over eventuele kortingen en de betaaltermijn met uw leveranciers, zie dit als een stuk ‘voorfinanciering’. 
  • Vraag een korte betaaltermijn aan uw klanten, des te sneller heeft u geld op uw rekening om aan uw verplichtingen te kunnen voldoen. 
  • Stuur op tijd een vriendelijke herinneringsnota, vaak is de debiteur uw factuur vergeten en is deze herinnering voldoende. 
  • Zet uw factuurdatum net buiten de termijn voor btw-aangifte. Vermeld bij verschuiving wel altijd de daadwerkelijke datum of de week waarin u het product of de dienst geleverd heeft. 
  • Overweeg automatische incasso bij uw klanten als het gaat om terugkerende facturen. 
  • Zet uw overtollige geld weg op een bedrijfsspaarrekening en houd uw inkomsten en uitgaven scherp, zodat u niet rood komt te staan.
  • Doe uw boekhouding in Exact Online en werk samen met Persoon Advies. Uw administratie adviseur is de juiste persoon om u verder te adviseren over uw financiële mogelijkheden, zoals de startersaftrek

Bent u nog geen klant van Persoon Advies, maak dan een afspraak en samen kijken wij wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen!  

Efficiënt uw kostbare tijd indelen door complete ontzorging