16 februari 2016
Onderwerpen: ZZP Tips Advies

Populair zelfstandig ondernemerschap

Zelfstandig ondernemerschap blijft populair in Nederland. Vorig jaar begonnen ruim 129.000 starters hun eigen onderneming, 2% meer dan in 2014. Het economisch bureau van ING voorspelt een stabilisatie van het aantal mensen dat een bedrijf begint. De overgrote meerderheid is zzp’er.

Oorzaak zzp populariteit 

De stijging die vorig jaar werd gemeten komt volgens de bank zowel door een aantrekkende economie als door een hoge werkloosheid. Volgens de ING ligt dat aan het feit dat het nog altijd moeilijk is om een nieuwe baan te vinden. Hierdoor kiezen ontslagen werknemers eerder voor het zzp-schap. Zzp’ers genieten steeds meer bescherming, waaronder op het gebied van opgebouwd pensioen.

Verbeterde technologieën

Sinds 2008 kiezen jaarlijks meer dan 100.000 mensen voor het zelfstandig ondernemerschap. Dat komt onder meer door verbeterde toegang tot nieuwe technologieën en een grotere behoefte aan flexibiliteit en vrijheid. Vorig jaar nam het aantal zzp’ers in zowel de bouw als de industrie met 7% toe.

Wilt u starten?

Persoon Advies werkt met veel zzp’ers op een laagdrempelige manier samen. Benieuwd welk bedrijfsadvies wij aan u zouden geven bij het starten van uw eigen bedrijf? Neem gerust contact met één van onze adviseurs op, want ondernemen doet u samen.  


Bron: ANP

Terug