26 maart 2017
Onderwerpen: Tips Advies Over ons

Nieuwsfeiten week 12 van 2017

Afgelopen week is de lente gestart en hebben wij een paar opbeurende berichten voor u verzameld. Zo is eindelijk een definitief besluit genomen over het dga-pensioen, is de nieuwe regeling op oninbare vorderingen eenvoudiger geworden, kunt u bezwaar indienen tegen de bijtelling van uw leaseauto en kunt u checken of u recht heeft op het kindgebonden budget. 

Definitieve streep door dga-pensioen

Het opbouwen van pensioen in eigen beheer voor de dga is vanaf deze week echt verleden tijd. De Eerste Kamer heeft op 7 maart ingestemd met het uitfaseren van het dga-pensioen, waardoor de wet in principe op 1 april 2017 ingaat. Vanaf dat moment gaat een coulancetermijn van drie maanden in, waarin dga’s aan de slag kunnen met het omzetten of afkopen van hun pensioen in eigen beheer.

Bezwaar indienen bijtelling leaseauto

Organisaties waar auto’s van de zaak rondrijden, die stammen uit de periode voor 31 december 2016, moeten in de loonaangifte 2017 rekening houden met 25%-bijtelling voor leaseauto’s. Bent u het niet eens dat u 25% in plaats van 22% moet betalen, dan moet u binnen zes weken (na de datum van indiening van de aangifte over januari 2017) bezwaar indienen.

Nieuwe regeling oninbare vorderingen

De btw terugvragen als uw klanten niet betalen, was volgens de wettelijke regeling altijd moeilijk. Sinds 1 januari 2017 gaat dat gelukkig veel makkelijker in de btw-aangifte. Zie hier hoe veel eenvoudiger het geworden is. Voor lopende vorderingen is nog geduld nodig tot 2018, tenzij uw vordering definitief oninbaar is.

Toeslagen voor uw kind(eren)

Als u een kind of meer kinderen heeft, kunt u in aanmerking komen voor een kindgebonden budget en voor kinderopvangtoeslag. Het is een goede gewoonte om jaarlijks, zodra het inkomen definitief bekend is, na te gaan of u recht heeft op een toeslag. Check hier aan welke voorwaarden u moet voldoen om hiervoor in aanmerking te komen. 

Terug