Gerelateerde artikelen

U heeft gezocht op: ZZP.
We hebben 209 resultaten voor u gevonden.

Nieuws
22 november 2018
Onderwerpen: ZZP MKB Advies Tips

Belastingplan 2019 aangepast

Na het bekend worden van de belastingplannen voor 2019 op Prinsjesdag, heeft de staatssecretaris van Financiën een aantal nota’s aan de Tweede Kamer toegezonden. De belangrijkste zijn natuurlijk de nota’s die voortvloeien uit de heroverweging van het pakket vestigingsklimaat.

Lees verder
Nieuws
17 november 2018
Onderwerpen: ZZP MKB Advies Tips

Aangenomen moties Belastingplan 2019

De Tweede Kamer heeft onlangs het Pakket Belastingplan 2019 aangenomen. De vele moties die op het plan waren ingediend, zijn ook goedgekeurd.

Lees verder
Nieuws
14 november 2018
Onderwerpen: ZZP MKB Advies Tips

Verandering kleineondernemersregeling KOR

Ondernemers die vanaf 2020 de nieuwe btw-regeling voor kleine ondernemers willen gebruiken, moeten opletten dat ze gedurende het jaar niet door de omzetgrens schieten. In dat geval moeten zij namelijk drie jaar wachten tot ze de regeling weer kunnen gebruiken, zo heeft het kabinet laten weten.

Lees verder
Nieuws
9 november 2018
Onderwerpen: ZZP MKB Advies Tips

De fiscale regels voor een sinterklaasfeest

Als uw organisatie voor de kinderen van het personeel een sinterklaasfeest wil organiseren, is het zaak om goed te weten hoe deze kosten fiscaal behandeld moeten worden. Anders klopt niet alleen Sinterklaas, maar ook de Belastingdienst aan – alleen dan met een naheffing en boete.

Lees verder
Nieuws
5 november 2018
Onderwerpen: ZZP MKB Advies Tips

Extra tijd voor afkoop mini-pensioen

Voor mini-pensioenen die zijn ontstaan in 2017 en 2018 gaat voor afkoop een langere overgangsperiode gelden. Daarvoor is bij de behandeling van het wetsvoorstel voor Verzamelwet pensioenen 2019 een amendement aangenomen.

Lees verder
Nieuws
1 november 2018
Onderwerpen: MKB ZZP

Nieuwsfeiten oktober 2018

In oktober is voortgeborduurd op de plannen die tijdens Prinsjesdag gepresenteerd zijn. Met deze maand onder andere nieuws over de dividendbelasting en aanpassingen in de box 3-heffing voor 2019. Daarnaast krijgt u inzicht in de onnodige risico’s door cyberaanvallen en in het verschil tussen een ‘geruisloze’ en een ‘ruisende’ bedrijfsovername. Tot slot komt u erachter waarom belastingschulden van pas komen bij matiging van een vergrijpboete en waarom zzp’ers verplicht pensioen op zouden moeten bouwen. Leest u mee?

Lees verder