Gerelateerde artikelen

U heeft gezocht op: ZZP.
We hebben 177 resultaten voor u gevonden.

Blog
20 april 2018
Onderwerpen: ZZP Tips Advies MKB

Wat verandert bij Persoon Advies door de AVG?

Nog even en dan is het 25 mei 2018 en gaat de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in. Persoon Advies verwerkt een grote hoeveelheid (gevoelige) persoonsgegevens, die wij nodig hebben om de wettelijke taken uit te voeren, waaronder het doen van fiscale belastingaangiftes. Om aan alle eisen van de wetgeving te voldoen hebben ook wij het 10-stappenplan op weg naar de AVG doorlopen.

Lees verder
Nieuws
26 maart 2018
Onderwerpen: ZZP Tips Advies MKB

Omgaan met inkomsten uit beschikbaar gestelde bezittingen

Bij de aangifte inkomstenbelasting over 2017 loopt u tegen het begrip ‘inkomsten uit beschikbaar gestelde bezittingen’ aan. Deze zijn net als winst uit onderneming belast in box 1. Als u geen vergoeding ontvangt, dan moet u tóch aangeven wat u zakelijk gezien normaliter wel zou hebben ontvangen.

Lees verder
Nieuws
20 maart 2018
Onderwerpen: ZZP Tips Advies MKB

Per 1 januari 2020 vervanging wet DBA?

Volgens het regeerakkoord moet een nieuwe wet ter vervanging van de Wet DBA enerzijds (de inhuurder van) echte zelfstandigen zekerheid bieden dat er geen sprake is van een dienstbetrekking en anderzijds schijnzelfstandigheid voorkomen. Dat moet volgens het plan op 1 januari 2020 rond zijn.

Lees verder
Nieuws
14 maart 2018
Onderwerpen: ZZP Tips Advies MKB

Geen voorrang vordering op dga-pensioen

Krijgt een directeur-grootaandeelhouder (dga) zijn opgebouwde pensioen in eigen beheer nog als de bv failliet gaat? Dat valt nog maar te bezien, zo blijkt. Een dga die via de rechter wilde afdwingen dat de curator zijn pensioen met voorrang moest uitbetalen, kreeg van de rechtbank nul op het rekest.

Lees verder
Nieuws
8 maart 2018
Onderwerpen: ZZP Tips Advies MKB

Worden regels voor fiets van de zaak versimpeld?

Het kabinet wil de regels voor het gebruik van een fiets van de zaak per 2020 vereenvoudigen. Het is de bedoeling dat voor de fiets vergelijkbare regels komen als voor de auto van de zaak, die veel populairder is.

Lees verder
Nieuws
2 maart 2018
Onderwerpen: ZZP Tips Advies MKB

Wanneer is een rittenstaat ‘verdacht’?

Indien u aan de bijtelling voor de auto van de zaak wilt ontkomen, moet u bewijzen dat u in een jaar niet meer dan 500 km privé gereden heeft. Dat is niets nieuws, maar daarmee bent u er nog niet. In dit nieuwsbericht leest u hoe u het risico op verwerping van uw rittenstaat kunt voorkomen.

Lees verder