Gerelateerde artikelen

U heeft gezocht op: MKB.
We hebben 322 resultaten voor u gevonden.

Nieuws
1 november 2018
Onderwerpen: ZZP MKB

Nieuwsfeiten oktober 2018

In oktober is voortgeborduurd op de plannen die tijdens Prinsjesdag gepresenteerd zijn. Met deze maand onder andere nieuws over de dividendbelasting en aanpassingen in de box 3-heffing voor 2019. Daarnaast krijgt u inzicht in de onnodige risico’s door cyberaanvallen en in het verschil tussen een ‘geruisloze’ en een ‘ruisende’ bedrijfsovername. Tot slot komt u erachter waarom belastingschulden van pas komen bij matiging van een vergrijpboete en waarom zzp’ers verplicht pensioen op zouden moeten bouwen. Leest u mee?

Lees verder
Nieuws
23 oktober 2018
Onderwerpen: ZZP Tips Advies MKB

Onnodige risico's voor mkb'ers door cyberaanvallen

Ondanks alle aandacht voor cybercriminaliteit blijkt er voor het Nederlandse mkb op dat gebied nog werk aan de winkel te zijn. Volgens het Centraal Planbureau (CPB) neemt het mkb minder vaak maatregelen om de digitale veiligheid te verbeteren dan grote ondernemingen. Mkb’ers lopen volgens het CPB nu 'onnodige risico’s'.

Lees verder
Nieuws
19 oktober 2018
Onderwerpen: ZZP Tips Advies MKB

Belastingschulden komen van pas bij matiging vergrijpboete

Bij een controle bij bedrijf X bleek dat facturen later werden geboekt dan het moment waarop zij waren uitgereikt, waardoor btw werd verschoven naar een later tijdvak. Dit bedrijf stelde dat zij dit deed om de btw later te kunnen betalen. Op jaarbasis werd echter het juiste bedrag aan btw betaald. De inspecteur legde een vergrijpboete van 30% op. Waarbij bedrijf X in hoger beroep ging. Lees verder.

Lees verder
Nieuws
17 oktober 2018
Onderwerpen: ZZP Tips Advies MKB

Dividendbelasting niet afgeschaft

Het kabinet heeft definitief besloten om de veelbesproken dividendbelasting niet af te schaffen. Lees verder om te zien welke maatregelen het kabinet heeft opgesteld.

Lees verder
Nieuws
9 oktober 2018
Onderwerpen: ZZP Tips Advies MKB

Veranderingen box 3-heffing in 2019

Staatssecretaris Snel van Financiën heeft de percentages van het forfaitair rendement in box 3 voor het jaar 2019 onlangs bekendgemaakt. De vrijstelling voor de heffing gaat daarnaast omhoog, van € 30.000 per persoon, naar € 30.360 per persoon.

Lees verder
Nieuws
4 oktober 2018
Onderwerpen: ZZP Tips Advies MKB

Zzp’ers verplichten om pensioen op te bouwen

Te veel zelfstandig werkenden denken volgens het Nationaal Instituut voor Budgetverplichtingen niet goed na over hun latere financiële situatie. Daarom vinden zij dat iedereen automatisch voor het pensioen moet gaan sparen.

Lees verder