Gerelateerde artikelen

U heeft gezocht op: Advies.
We hebben 277 resultaten voor u gevonden.

Nieuws
1 december 2017
Onderwerpen: ZZP Tips Advies MKB

Nieuwsfeiten november 2017

Daar waar wij u in het verleden wekelijks op de hoogte hielden van de nieuwsfeiten, zijn wij sinds november overgegaan naar een maandelijkse update. Hierin verwerken wij de belangrijkste nieuwsfeiten op het gebied van advies over uw administratie en het ondernemerschap in het algemeen. Leest u mee?

Lees verder
Nieuws
29 november 2017
Onderwerpen: Tips Advies MKB

Eindejaarsextraatje tegen toptarief, kan dat goedkoper?

Tegen het eind van het jaar besluit u uw medewerkers een financieel extraatje te geven. Dat wordt echter behoorlijk zwaar belast, soms zelfs hoger dan het toptarief. Het toptarief loonheffingen kunt u ontlopen door binnen uw vrije ruimte te blijven. Heeft u die ruimte niet meer voor 2017, kies dan voor eindheffing. U betaalt dan weliswaar evengoed 80%, maar dat is nog altijd goedkoper dan het gehele extraatje als brutoloon te geven.

Lees verder
Nieuws
27 november 2017
Onderwerpen: Tips Advies MKB

Pensioen omzetten in een oudedagsverplichting

Sinds dit jaar is het mogelijk om uw DGA-pensioen in eigen beheer bij uw bv om te zetten in een zogenaamde fiscale ‘oudedagsverplichting’ (ODV). U kunt dan volstaan met het overdragen van de voorziening aan een pensioenverzekeraar of op een (fiscale) bankspaarrekening. Dit kan in beginsel belastingvrij. Daarmee wordt het ook eenvoudiger om van uw inactieve bv af te komen.

Lees verder
Nieuws
20 november 2017
Onderwerpen: Tips Advies

Geen gezagsverhouding bij Vof geoorloofd

Bij een Vof is in beginsel iedere vennoot ondernemer en dat levert veel fiscaal voordeel op. Een Vof alleen op papier is echter niet voldoende, dat blijkt wel uit dit praktijkvoorbeeld. Wat zijn de risico’s en hoe voorkomt u die?

Lees verder
Nieuws
13 november 2017
Onderwerpen: Tips Advies MKB

Keuze: kerstpakket of nieuwjaarsgeschenk?

November stond voornamelijk in het teken van de kerstpakketten, die massaal ingekocht zijn in de maand voorafgaand aan Kerst. Als we rekening houden met de vrije ruimte en het onbelast uitdelen, kunt u dan beter de pakketten nog in het oude jaar geven of zou u ze beter als nieuwjaarsgeschenk aan kunnen bieden?

Lees verder
Nieuws
6 november 2017
Onderwerpen: ZZP Tips Advies MKB

Nieuwsfeiten week 44 van 2017

Wij brengen u ook deze week weer op de hoogte van de nieuwsfeiten. De 8 regels van de bewaarplicht en het feit of de btw-verhoging doorberekent moet worden of niet, zijn onderwerpen waar we het deze week over gaan hebben.

Lees verder